Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wyatt Avis blijft net buiten top 20 ONK

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Open Nederlands Kampioenschap 7
Mill, Nederland
15 oktober 2000
Motocross
Wyatt Avis blijft net buiten de top 20 steken!

Mill - Met als inzet een plaats in de top 20 ging Wyatt Avis van start tijdens de laatste ONK. De rijders op de 19e 20e en 21e plaats kwamen immers niet in actie in Mill. Arno vd Brink had nog als doel de 15e plaats maar deze zag hij na het uitvallen in de eerste manche al uit zijn handen glippen. De zege ging naar Grant Langston die tevens de titel veroverde.

Training
Met een vierentwintig en zesentwintig tijd was er weinig vreugde na de ochtend training op het bewolkte circuit in Brabant. "Beide rijders hebben genoeg ronden gereden om een goede tijd neer te zetten. Als dit niet lukt is dat niet meer dan jammer want een wedstrijd is langer dan een ronde." sprak chefmonteur Marco Super.


1e manche
De rijders uit het team van Michael Sanstra begonnen moeizaam aan de eerste manche. Beide waren niet in de top 20 te vinden. Arno klom in een ronde vier plaatsen maar toen gaf zijn machine de geest terwijl zich heel snel op wist te werken naar de vijftiende plaats. In de slotfase moest de 15-jarige Zuid-Afrikaan het tempo echter laten zakken waardoor hij terug viel naar de zestiende plaats.


2e manche
Vol goede moed ging het duo na de pauze opnieuw de strijd aan met hun concurrenten om nog meer punten te scoren voor het kampioenschap. Wyatt kende een goede start en ging de strijd aan met de Ier McKeown. In de eerste bocht ging het voor Arno echter weer mis en hij ging onderuit. De achtervolging leverde een 22e plaats op achter Brons die een punt meer scoorde in het kampioenschap en daardoor zeventiende wordt in het kampioenschap. Wyatt reed nu veel sterk dan de eerste manche en leek zelfs op weg naar de tiende plaats. Dit ging echter niet door toen zowel Vd Berg Oosterhout als McKeown in de slotfase nog voorbij gingen aan de Zuid-Afrikaan.

Volgende keer
Hoe de plannen zijn voor het seizoen 2001 is nog niet zeker. Hopelijk kan Michael Sanstra deze spoedig bekend maken en beginnen met de voorbereidingen voor dat spannende seizoen.

Uitslag 125cc ONK Mill:

1e manche
1 G Langston Z-A KTM
2 E Eggens NL YAMAHA
3 K Strijbos B YAMAHA
4 G Strik NL KTM
5 M de Reuver NL Suzuki
16 W Avis Z-A Suzuki
- A vd Brink NL Suzuki

2e manche
1 G Langston Z-A KTM
2 E Eggens NL YAMAHA
3 M de Reuver NL Suzuki
4 K Strijbos B YAMAHA
5 D Strijbos NL YAMAHA 12 W Avis Z-A Suzuki 22 A vd Brink NL Suzuki
Eindstand 125cc na 7 wedstrijden:
1* Grant Langston Z-A KTM Champ KTM Team 375
2 Marc de Reuver NL Suzuki Team CARE Innovation/Suzuki 314
3 George Strik NL KTM V. Deijne Willems MX Team 267 18 Arno vd Brink NL Suzuki Sanstra Racing Team 77
21 Wyatt Avis Z-A Suzuki Sanstra Racing Team 70
27 Roche Mezenberg NL Suzuki Sanstra Racing Team 44

Door: Steven van Kempen/KEMCOKEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH Mill
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 53391824
E: (Mail@KEMCO.Demon.NL)
W: WWW.KEMCO.Demon.NL

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie