Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: aanrijdingen met gewonden

Datum nieuwsfeit: 15-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-10-2000 Politieberichten van 14/10 (13.00 uur) t/m 15/10 (13.00 uur)

Ternaard; inbraak kerk
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in de kerk aan de Tsjerkestrjitte. Een ruit van de consistoriekamer werd vernield. Uit een in deze kamer staande kast werd wat kleingeld weggenomen. In de hal van de kerk stond op een tafel een schaal met kleingeld wat ook werd weggenomen, evenals het geld uit de zendingsbussen. Een 48-jarige inwoner uit Ternaard heeft namens de kerk aangifte gedaan.

Harlingen: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 13.55 uur vond op de Kimswerderweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 63-jarige inwoner uit Harlingen wilde vanaf de Kimswerderweg de oprit naar de Rijksweg N 31 oprijden. Hij remde daarvoor af. Een achter hem rijdende bromfietsbestuurder had dit te laat in de gaten en botste tegen de achterzijde van de auto. De bromfietsbestuurder, een 19-jarige inwoner uit Kimswerd, werd gewond(linkeronderbeen) overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Drachten: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 17.10 uur vond op de Stationsweg ter hoogte van de kruising met de Van Haersmasingel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurder van de personenauto, een 40-jarige inwoner van Drachten, wilde keren op de weg en stuurde naar links. Op dat moment werd hij aan de linkerkant ingehaald door een bromfietsbestuurder, een 18-jarige inwoner van Drachten. De jongeman werd gewond, evenals een 15-jarige jongen(ook uit Drachten), die bij hem achter op de bromfiets zat. Deze persoon droeg geen helm. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Hurdegaryp: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 17.20 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel aan de Easteromwei. Uit de winkel werden sigaretten weggenomen. Hierbij waren drie verdachten betrokken. Toen de verdachten bemerkten dat zij waren betrapt, gingen zij er vandoor. De verdachten vertrokken in twee auto`s. Eén van de auto`s werd rijdend aangetroffen op de Anne Vondelingweg. De bestuurder, een 30-jarige inwoner uit Bolsward, zat alleen in de auto en hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. De andere auto werd zonder inzittenden aangetroffen op de Burgemeester Drijberweg. In deze auto lagen verschillende goederen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren (o.a. sigaretten en schoenen). De winkelier, een 32-jarige inwoner van Hurdegaryp heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek

Heerenveen: inbraak auto
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Zonnebloemstraat. Men heeft het portier aan de passagierszijde geforceerd. Uit de auto werd meetapparatuur voor vloeren weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: voetbal
Afgelopen zaterdagavond werd de voetbalwedstrijd Cambuur VVV gespeeld. De wedstrijd werd bezocht door een dikke 5000 toeschouwers, waarvan ongeveer een 20 uit Venlo kwamen. Na een 0 1 achterstand dreigde de zaak even te escaleren. Een supporter van Cambuur, een 19-jarige inwoner uit Sneek, werd aangehouden omdat hij een stoeltje vernielde. De man werd overgebracht naar het bureau en na het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden. Nadat Cambuur de achterstand had omgebogen in een voorsprong van 3 1, waren de supporters ineens verguld van blijdschap en behoefden de interventieteams niet handelend op te treden.

Niawier: vorkheftruck in brand
Zaterdag omstreeks 23.05 uur was een 59-jarige inwoner uit Niawier bezig om het wegdek van de Siercksmawei met een vorkheftruck met aangekoppelde schuifbak vrij te maken van de modder. Tijdens deze werkzaamheden vloog de heftruck spontaan in brand. Men heeft nog geprobeerd de brand te blussen, doch toen dit niet lukte, werd de brandweer gebeld, die de zaakspoedig onder controle had. De heftruck raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Joure: onder invloed
Zaterdag omstreeks 23.50 uur werd op het verkeersplein Joure een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 23-jarige inwoner van Dronten, bleek gedronken te hebben. Tevens bleek dat de auto, waarin de man reed, aan de linker zijkant beschadigd was. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de man kort daarvoor op de Rijksweg A 7 onder Lemmer tegen de vangrail was gereden en na de aanrijding was doorgereden. Aan het bureau blies de man 330 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Dokkum: aanrijding licht gewonde
Zaterdag omstreeks 14.20 uur vond op de Waterranonkel een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner uit Dokkum, zag op de plaats waar de Waterranonkel zich splitst in twee weghelften een personenauto, die bestuurd werd door een 40-jarige inwoner uit Dokkum, te laat en botste tegen de voorzijde van de auto. De bromfietsbestuurder viel op de rijbaan en zijn duopassagier, een 16-jarige inwoner uit Almelo, kwam op de motorkap van de auto terecht. De bromfietsbestuurder klaagde over pijn in zijn schouder en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De duopassagier mankeerde ogenschijnlijk niets.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 00.55 uur werd op de Wirdumerdijk een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De jongeman, een 17-jarige inwoner uit Boksum, reed zonder helm en bovendien bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies hij 685 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur. Tevens bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en niet was voorzien van een gele plaat. Ook voor deze overtredingen kreeg de bestuurder een proces-verbaal.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Zondag omstreeks 01.10 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij een autobedrijf aan de IJzerweg. Het bleek dat men door het verbreken van een raam het bedrijf was binnen gekomen. De roldeur van het bedrijf stond open. Aan de voorzijde van het bedrijf werd een tas met goederen(o.a. een stereotoren en een bovenfrees met een doosje met frezen) aangetroffen. Deze goederen waren waarschijnlijk bij het bedrijf weggenomen. De gehele omgeving afgezocht doch er werden geen verdachten aangetroffen. De eigenaar van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 04.20 uur vond op de Oude Koemarkt een aanrijding plaats tussen een personenauto en een voetganger. De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 60 à 70 kilometer per uur over de Oude Koemarkt en schepte daarbij een voetganger. Na de aanrijding reed de bestuurder door zonder zich om het slachtoffer, een 25-jarige inwoner uit Heerenveen, te bekommeren. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en aldaar bleken zijn verwondingen mee te vallen. Het slachtoffer had een hoofdwond en een zere pols en kon na behandeling naar huis. Door getuigen was het kenteken van de auto opgenomen. De auto met bestuurder werd aangetroffen op de Rijksweg A 32 ter hoogte van de Werpsterhoek. Het bleek dat de bestuurder gedronken had. De man werd overgebracht naar het bureau in Heerenveen. Hij weigerde medewerking aan een blaastest, ook nadat dit van hem gevorderd was. Op last van de officier van justitie werd de auto van de man in beslag genomen en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sneek: wildplasser
Zondag omstreeks 03.10 uur werd op de Kruizebroederstraat een 28-jarige inwoner uit Sneek bekeurd ter zake wildplassen. Toen de verdachte in de gaten kreeg dat hij een bekeuring kreeg, weigerde hij iedere medewerking en wenste hij zijn naam niet op te geven. De man werd overgebracht naar het bureau. Bij de voorgeleiding werd duidelijk wie hij was.

Noordwolde: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 04.45 uur vond op de Nieuwstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 26-jarige inwoner uit Steenwijk reed met zijn auto over de Nieuwstraat. Toen hij ongeveer ter hoogte was van de kruising met de Dwarsvaartweg kwam hij tegenovergestelde richting een personenauto, die werd bestuurd door een 29-jarige inwoner uit Vledderveen. Deze bestuurder sloeg af en wilde de Dwarsvaartweg inrijden. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de bestuurder uit Steenwijk. Het bleek dat de bestuurder uit Vledderveen gedronken had. Aan het bureau blies de man 405 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide auto`s raakten zwaar beschadigd.

Drachten: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Dobbe. Men kwam de woning binnen door een keukenraam, dat niet goed was afgesloten. Uit de woning werden twee televisies, twee fietsen, een telefoon, twee stereotorens en een lange zwarte leren damesjas weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: inbraak loods
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een loods aan de Molenstraat. Men is de loods binnen gekomen door verbreking van een wand. Uit de loods werden dozen met sportkleding weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van De Hoeve, heeft aangifte gedaan.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...