Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grand Prix Maleisie laatste race van 2000

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

16 oktober 2000

De laatste race van 2000: Sepang

De Grand Prix van Maleisië is de laatste van dit seizoen en zal alleen nog een beslissende rol spelen in het constructeurskampioenschap. McLaren zal 1-2 moeten eindigen en Ferrari moet niet meer dan twee punten halen wil McLaren kans maken op de constructeurstitel. Dat zal dus nog een aardige dobber voor ze worden maar waarschijnlijk gaat Ferrari hun succesvolle jaar beëindigen met een maximale score. Vorig jaar was de eerste Formule 1 race op het 5,5 kilometer lange Sepang voor Ferrari, met Irvine op de hoogste plek van het podium, Schumacher tweede en Häkkinen derde. Maar omdat er bijna niks meer op het spel staat betekent dat nog niet dat het een saaie race zal worden. Er zijn genoeg teams en coureurs die nog even willen laten zien wat ze kunnen, die dan even niet aan de risico's denken. Misschien hebben Trulli en Button nog een rekening te vereffenen, wie zal Heinz-Harald Frentzen dit weekend allemaal tegenkomen?
Dit is de eerste keer voor Jos op het circuit, maar Jos kennende zal hij geen probleem hebben met het snel leren kennen van de baan: "Maleisië is nieuw voor me. Ik heb er nog nooit gereden, maar ik kijk er naar uit. Ik denk dat ik vroeg in de week zoveel mogelijk rondjes zal rijden en zo goed mogelijk mijn best zal doen." De baan lijkt een positieve uitdaging voor de A21 met twee lange rechte stukken waar de Arrows zijn benen kan strekken.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie