Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-zwerfvuilactie door scholieren in Zutphen

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zutphen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zutphen

Zwerfvuilactie

Op maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 oktober gaan de leerlingen van een aantal scholen in Zutphen van start met de eerste anti-zwerfvuilcampagne in deze wijkaanpakcyclus. Op de slotmiddag kunnen de blikjes tegen een vergoeding worden ingeleverd voor het gemeentehuis, tussen 12.00 en 14.00 uur. Vervolgens gaat een stel kunstenaars er mee aan de slag. Wat daar uit gaat komen presenteren zij in een later stadium.

Bewoners van alle wijken hebben uitgesproken dat zwerfvuil de hoogste prioriteit heeft bij de aanpak van de woonomgeving. Er zullen in de periode 2000 - 2001 dan ook verschillende acties gehouden gaan worden, waarvan dit de eerste is. De deelnemende scholen zijn: de Montessorischool, de T.Thijssenschool, de Waaier, de Condor, de L.Dasbergschool, de Wegwijzer, de Prins Clausschool, de Bongerd, de Kennedyschool, de Loods en het Mozaïek. Iedere school die meedoet heeft een gebied toegewezen gekregen waar de leerlingen het rondzwervend blik kunnen inzamelen. Sommigen ruimen zelfs meer op dan dat en nemen ook ander zwerfvuil mee. Bij het slot van de actie kunnen de scholen het blik inleveren voor het gemeentehuis, op woensdag 18 oktober van 12.00 tot 14.00 uur. Ze ontvangen een kwartje per blikje, wat ze weer kunnen inzetten voor een ander goed doel. Let wel: alleen de scholen die zich hiervoor aangemeld hebben bij Bureau wijkaanpak komen in aanmerking voor deze vergoeding.

Heeft u vragen over dit bericht? Neem contact op met wijkambtenaar Enneke Sixma, Bureau wijkaanpak , telefoon 587180, of met wijkopbouwwerker Liesbeth van Burken, SWZ, telefoon 519613. Zij vertellen u er graag meer over.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie