Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijk geeft 105 miljoen aan Den Haag voor verbouwing CS

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Rijk en gemeente tekenen overeenkomst CS-Kwadrant

Rijk en gemeente Den Haag hebben vertrouwen in de vernieuwingkansen voor het Haagse Centraal Station-gebied. Den Haag Centraal moet een perfect functionerende 'overstapmachine' worden tussen verschillende vormen van (openbaar) vervoer en een 'adequate halteplaats' bieden voor de hogesnelheidstrein. Toevoeging van kantoren, woningen en andere voorzieningen moeten het gebruik van het gebied intensiveren en zorgen voor betere benutting in de avonduren. Het gebied moet een binnenstedelijke allure krijgen met een hoge kwlaiteit van de openbare ruimte. Ontwikkeling van het CS Kwadrant voltooit Den Haag Nieuw Centrum en is het begin van Hoog Hage.

Het Rijk is bereid in totaal 75 miljoen bij te dragen uit de pot voor nieuwe sleutelprojecten (NSP) en 30 miljoen uit het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT). Minister T.Netelenbos (V&W), staatssecretaris J.W.Remkes (VROM) en wethouder P.G.A.Noordanus ondertekenden daartoe vandaag een overeenkomst. Eind dit jaar moet het definitieve plan gereed zijn.

CS Kwadrant is één van de zes nieuwe sleutelprojecten in het land. Andere projecten zijn Amsterdam-Zuidas, Rotterdam Centraal, Utrecht Centrum Project, Breda Spoorzone en het stationsgebied in Arnhem. De nieuwe sleutelprojecten zijn integrale ontwikkelingsplannen voor de stations en hun omgeving gekoppeld aan de toekomstige halteplaatsen van de hogesnelheidslijn (HSL). Voor de nieuwe sleutelprojecten heeft het Rijk in totaal 2.186 miljoen gulden beschikbaar.

Opvolger Nieuw Centrum

Voor Den Haag is CS Kwadrant het begin van Hoog Hage, de opvolger van het sleutelproject Den Haag Nieuw Centrum, waarin marktpartijen, Rijk en gemeente de afgelopen jaren meer dan 5 miljard gulden investeerden. Tevens is Hoog Hage één van de speerpunten waarop het Haagse gemeentebestuur inzet om de stad economisch gezond te houden. Het CS Kwadrant is het gebied tussen Rijnstraat, Bezuidenhoutseweg, Utrechtsebaan en Prins Bernhardviaduct.

Marktpartners

Voor de realisatie van het CS Kwadrant werkt de gemeente samen met NS Vastgoed, NS Stations, Multi Vastgoed, de eigenaar van winkelcentrum Babylon en het stadsgewest Haaglanden.

last update: 16 oktober 2000 ;pag.: 4662; auteur: 77 16 oktober 2000 - pag. 4662 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie