Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold versterkt positie in Chileense hoofdstad Santiago

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Ahold
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Ahold
Ahold versterkt positie in Chileense hoofdstad Santiago met overname 17 winkels

Zaandam, 16 oktober 2000 ? De Ahold supermarkt joint venture Santa Isabel in Chili heeft vandaag bekendgemaakt dat het alle aandelen zal overnemen van Supermercados Agas.
Een overeenkomst hiervoor is onder voorwaarden getekend. Agas beschikt over 17 grote winkels in de Chileense hoofdstad met een omzet van circa Euro 100 miljoen. De winkels zullen onderdeel uitmaken van Santa Isabel, de op één na grootste supermarktketen in Chili met 62 winkels en een omzet van circa Euro 680 miljoen. Santa Isabel heeft ook supermarkten in Peru en Paraguay. In totaal zal na afronding van de transactie het aantal Santa Isabel winkels op 111 uitkomen.

Door de overname versterkt de positie van Santa Isabel in de Chileense hoofdstad Santiago aanmerkelijk. Dit is belangrijk omdat van de bevolking, 12 miljoen, ongeveer de helft in de hoofdstad en omgeving woont. Tot nu toe beschikte Santa Isabel in Santiago over
8 winkels. Met name op de gebieden distributie, IT, inkoop en winkeloperaties zal samenwerking ontstaan tussen de Santa Isabel winkels en die van Agas met een positieve invloed op het resultaat van de Ahold joint venture in 2001.

Ahold is in Chili actief sinds 1998 toen met Velox Retail de joint venture Disco
- Ahold International Holdings werd opgericht. De joint venture bestaat uit de populaire Disco supermarktketen in Argentinië met 224 winkels en een omzet van circa Euro 1,6 miljard, alsmede de Santa Isabel supermarkten in Chili, Peru en Paraguay.

Elders in Latijns Amerika is Ahold eigenaar van Bompreço, de Braziliaanse supermarkt/hypermarktketen met 104 winkels en een omzet van Euro 1,2 miljard. Daarnaast heeft Ahold in Zuid-Amerika een joint venture met La Fragua in Guatemala, El Salvador en Honduras met 121 winkels en een omzet van Euro 530 miljoen. De omzet van Ahold in geheel Latijns Amerika zal na afronding van de acquisitie in Chili ongeveer Euro 3,6 miljard bedragen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie