Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Enschede positief over plan voor nazorg vuurwerkramp

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Nazorg Vuurwerkramp integraal geregeld
Unieke samenwerking zorgaanbieders Enschede

Enschede, 16 oktober 2000

Het College van B&W heeft zich positief uitgesproken over het plan van Aanpak Nazorg Vuurwerkramp. Dit plan is opgesteld door de gelijknamige Stuurgroep in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het plan beschrijft de manier waarop de Nazorg aan de betrokkenen de komende jaren verzorgd gaat worden. Het is voor het eerst dat in Nederland bij een ramp van deze omvang de nazorg gemeenschappelijk (en meerjarig) door verschillende zorgaanbieders wordt aangepakt.

De gemeente Enschede is dan ook blij dat alle betrokken zorginstellingen de handen ineenslaan. Centraal uitgangspunt in de aanpak is dat hulpvragen van slachtoffers snel, gericht en adequaat worden behandeld. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat de hulp niet zwaarder moet zijn dan nodig is. Daarom wordt er ook ingezet op preventie en hulp in de directe omgeving. Dit betekent in de praktijk dat vragen overal binnen kunnen komen, maar dat de huisarts, de maatschappelijk werker of het IAC ook beoordeelt of het nodig is dat andere hulp ingeschakeld moet worden en dit dan ook zelf direct kan regelen. Zo kan voorkomen worden dat mensen onnodig van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Bij de gemeenschappelijke aanpak zijn betrokken: Mediant, de GGD, de huisartsen, het algemeen maatschappelijk werk, Stichting Slachtofferhulp Twente, het Medisch Spectrum Twente, de Thuiszorg, de belangen/slachtofferorganisaties, het Informatie en Advies Centrum en de gemeente Enschede. De gemeente stuurt nu het plan naar het Ministerie van VWS en verwacht dat het Ministerie spoedig zal beslissen welke financiële middelen beschikbaar zijn voor de uitvoering van het plan.

Het is de bedoeling dat binnenkort een Stichting in het leven geroepen wordt die verantwoordelijk is voor de implementatie van het plan van aanpak van de hulpverlening. In deze Stichting zullen zorgaanbieders en belangenorganisaties deelnemen. De gemeente Enschede zal toezien op een juiste uitvoering van het integrale plan voor de nazorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie