Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening stadsdeelkantoor Woensel-Zuid in Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 oktober 2000, no. 80

22 oktober feestelijk open huis

Stadsdeelkantoor Woensel-Zuid opent op 16 oktober

Op maandag 16 oktober opent stadsdeelkantoor Woensel-Zuid zijn deuren voor het publiek. Inwoners van Woensel-Zuid kunnen er vanaf die datum terecht voor informatie, verzoeken en klachten over de individuele woonomgeving. Naast individuele service bestaat het aanbod uit een aantal gemeentelijke producten en diensten. Door de komst van het stadsdeelkantoor Woensel-Zuid hoeven inwoners niet meer voor alle contacten met de gemeente naar het centrum.

"Direct voor vragen naar het stadsdeelkantoor", geeft stadsdeelmanager Verhagen aan. "Wij zorgen voor antwoord op korte termijn. Mocht de vraag meer tijd vergen, dan bellen we terug. Onze klant hoeft de vraag niet te herhalen bij een andere gemeentelijke dienst. Ons doel is maximaal één doorverwijzing en is de klant koning."

Het stadsdeelkantoor wil de inwoners van Woensel-Zuid vooral een goede service bieden op het gebied van informatieverstrekking en de behandeling van verzoeken en klachten over woonomgeving, verkeer, bouwen en wonen, sociale zaken en welzijn. Inwoners kunnen onder meer terecht voor: pas 65, kapvergunning, vergunning voor kamerverhuur, drank & horeca- en exploitatievergunning, reclame aan panden en in- en uitritvergunning. Het telefonische klachtennummer blijft 2386000. Wat publiekszaken betreft kan men voorlopig nog niet terecht voor diverse uittreksels, attestatie de vita en melding van verhuizing binnen Eindhoven. Zodra dit mogelijk is wordt dit kenbaar gemaakt. Ook kan men nog niet terecht voor paspoort en rijbewijs.

De afstand tussen gemeente en haar inwoners verkleinen. Letterlijk en figuurlijk. Dat is de doelstelling die het gemeentebestuur van Eindhoven heeft geformuleerd. Deze doelstelling krijgt vorm door stadsdeelgericht werken. Een belangrijk onderdeel hiervan is de komst van stadsdeelkantoren in Stratum, Gestel, Strijp, Woensel-Noord, Woensel-Zuid en Tongelre.

Open huis
Inwoners van Woensel-Zuid kunnen op zondag 22 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur kennismaken met hun stadsdeelkantoor. Diverse activiteiten vinden er plaats. Zoals een presentatie van gemeentelijke zaken, professionele instanties, welzijnsorganisaties uit Woensel-Zuid. Ook is er een foto-expositie van goede en foute elementen uit wijken. Voor kinderen is er een springkussen en klimwand. Eerder is gestart met een kleurwedstrijd. De winnaars worden omstreeks 16.30 uur door de kinderraad bekend gemaakt. Ook een treintje rijdt door de wijk. Het programma wordt muzikaal omlijst.

Stadsdeelkantoor Woensel-Zuid is geopend op maandag van 15.00 tot 19.00 uur. Dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Het adres is Kronehoefstraat 19, 5612 HK Eindhoven, telefoon 2384545. De ingang van het kantoor bevindt zich aan de Van Brakelstraat 2 (om de hoek).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie