Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: mishandeling met ploertendoder

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 16-10-2000 Politieberichten van 15/10 (13.00 uur) t/m 16/10 (07.00 uur)

Menaldum: inbraak sporthal
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kantine van het recreatiepark `Schatzenburg` aan de Rypsterdyk. Door verbreking van een deur kwam men de kantine binnen. Uit de kantine werd de sigarettenautomaat met ongeveer 130 pakjes shag en sigaretten weggenomen. Tevens werden de gokkasten opengebroken en het daarin aanwezige geld werd ontvreemd. De beheerder van de kantine, een 51-jarige inwoner uit Franeker, heeft aangifte gedaan.

Joure: onder invloed
Zondag omstreeks 11.45 uur werd op het Helmhout een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De vrouw, een 42-jarige inwoonster van Joure, bleek gedronken te hebben. De vrouw was niet in staat om te blazen, vandaar dat van haar een bloedproef werd afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is pas over een week bekend. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Franeker: mishandeling
Zaterdag omstreeks 21.45 uur reed de bestuurster met haar personenauto langs het benzinestation aan de Rondweg. De bestuurster, een 23-jarige inwoonster uit Franeker zat met haar man en nog twee kennissen in de auto. Toen zij langs het benzinestation reden had zij de ramen van haar auto open en zongen de inzittenden uitbundig. Dit trok de aandacht van twee tankende jongens, die daarop besloten de `zingende` auto te volgen. Dit gebeurde op een hinderlijke mannier. De jongens reden vlak achter de auto aan en hadden het grote licht ontstoken, waardoor de bestuurster werd verblind. De bestuurster trapte een paar keer op de rem om de bestuurder van de achtervolgende auto te dwingen meer afstand te nemen. Dit gebeurde niet. In de Dr. J. Bangastraat bracht ze daarop haar auto tot stilstand. De beide mannen van de achter haar rijden auto stapten daarop uit en er volgde een woordenwisseling. De bestuurster kreeg daarop een klap in het gezicht en ook een bij haar inzittende 21-jarige vriend uit Franeker werd geslagen. De beide inzittende van de achtervolgende wagen stapten daarop weer in en reden met piepende banden weg. De vrouw en de man hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lemmer: mishandeling
Zondag tussen 03.00 en 03.30 uur liep een 20-jarige inwoner uit Leeuwarden met zijn vriend over de Kortestreek. Zonder dat zij daartoe aanleiding gaven, werden zij toen lastig gevallen door een groepje van drie personen, alle afkomstig uit Lemmer. Dit ontaardde in wat trek- en duwwerk. Plotseling kreeg de Leeuwarder een klap op zijn neus en werd hij meerdere malen geschopt en geslagen. De man heeft aangifte gedaan. De naam van de verdachte is bij de politie bekend. Deze man moet nog gehoord worden.

Goutum: mishandeling en vernieling
Zondag omstreeks 16.45 uur vond op de Griene Daam een mishandeling plaats. Een 18-jarige inwoner van Goutum werd voor zijn woning opgewacht door een 17-jarige plaatsgenoot. Toen de jongens elkaar troffen, werd de 18-jarige door de 17-jarige jongen met een soort ploertendoder tegen het hoofd geslagen. Hierdoor liep de jongen een verwonding op aan het linkeroor. De 18-jarige haalde daarop zijn vader op en gezamenlijk trokken ze naar de woning van de 17-jarige verdachte. Bij de woning gekomen trapte de vader, een 40-jarige inwoner van Goutum, een deuk in de garagedeur. Dit was echter de verkeerde deur, want deze mensen had niets met de zaak te maken. De man had zich in de woning vergist. De 40-jarige man en de 17-jarige jongen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De ploertendoder was door de jongen weggegooid. Na verhoor zijn de beiden verdachten heengezonden. De beide jongens hadden de vorige avond reeds ruzie met elkaar gehad en dit was aanleiding voor deze 17-jarige verdachte om nogmaals de 18-jarige op te zoeken.

Drachten: eenzijdig ongeval met drank
Zondag omstreeks 16.20 uur vond op het Noorderend een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto was door nog onverklaarbare oorzaak van de weg geraakt en in de sloot tot stilstand gekomen. De man, een 48-jarige inwoner van Drachten, had tegen een voorbijganger verklaard dat hij de bestuurder was geweest, doch toen de politie ter plaatse kwam, wilde hij nergens van weten. De man bleek gedronken te hebben. De man beriep zich op zijn zwijgrecht en wilde ook na vordering niet meewerken aan een blaastest. Ook bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. In zijn fouillering werden de sleutels van de auto gevonden. De auto werd in beslag genomen. Nadat deze zaak was afgehandeld, werd de man ingesloten daar bleek dat hij nog een onherroepelijk vonnis had openstaan. De man moest nog 41 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Kollum: geheime zender
Zondag omstreeks 17.00 uur werd op de Kievitstraat in samenwerking met de rijksdienst voor de radiocommunicatie de geheime zender, die uitzond onder de naam `Bloemfontein` uit de lucht gehaald. De zender met bijbehorende apparatuur werd in beslag genomen en tegen de eigenaar, een 26-jarige inwoner van Kollum, werd proces-verbaal opgemaakt. Omstreeks 19.45 uur werd weer op hetzelfde adres binnen getreden. De man was weer onder dezelfde naam bezig met uitzenden. Ook nu werd de apparatuur in beslag genomen en kreeg de man weer een proces-verbaal.

Kornwerderzand: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 12.50 uur werd op de Afsluitdijk onder Kornwerderzand een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 30-jarige inwoner van Rotterdam, reed met een snelheid van 135 kilometer per uur op het gedeelte tussen de sluizen, alwaar 70 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Zwaagwesteinde: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 18.50 uur vond op de Bovenweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Veenwouden, had volgens een getuige de gehele weg nodig en was in een bocht van de weg rechtdoor gereden. Hij had een verkeersbord omver gereden en was op het fietspad tot stilstand gekomen. De verdachte was niet in staat om te blazen en van de man is een bloedproef genomen. De uitslag is hiervan is pas over een week bekend. Het rijbewijs is ingevorderd.

Lemmer: diefstal auto
Van zaterdag op zondag werd vanaf de Blazer een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken TT-10-RN weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Lemmer, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 20.50 uur ziet een patrouille een personenauto rijden over Prins Hendrikstraat. Zij willen deze auto controleren en geven de bestuurder een stopteken. Hierop wordt door de bestuurder niet gereageerd. De agenten zien dat de bestuurder slingerend rijdt. En via de Stationsweg en de Oostergooweg gaat het richting Achter de Hoven. Voor de spoorbomen Achter de Hoven/Spoorstraat moet de bestuurder stoppen. De man werd uit de auto gehaald en het bleek dat hij gedronken had. Hij was onvast ter been. De man werd overgebracht naar het bureau. Hij wilde nergens aan mee werken. Ook wilde hij zijn naam en adres niet noemen. De man is ingesloten.

Broeksterwoude: geheime zender
Zondag omstreeks 15.15 uur werd op de Meekmastraat in samenwerking met een medewerker van de rijksdienst voor de radiocommunicatie een geheime zender, die uitzond onder de naam `Kentucky` in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 32-jarige inwoner van Broeksterwoude werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Diepenbrockstraat. De achterdeur van de woning werd vernield. Uit de woning werden een televisie, een cd-speler, 25 cd`s, een paspoort en een armband weggenomen. Een 34-jarige inwoonster uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.

Steggerda: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 21.45 uur vond op de Vaartweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte met zijn auto in een slip en was tegen een boom gereden. Bij de auto werd niemand meer aangetroffen. Uit onderzoek kwam naar voren dat een 23-jarige inwoner uit Oldemarkt de auto had bestuurd. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 590 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto werd totaal vernield.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur werd op het Zuid de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 28-jarige inwoner uit Grou, bleek gedronken te hebben. De man wilde niet mee naar het bureau en trachtte er lopend tussenuit te knijpen. Dit lukte hem niet en tijdens de overbrenging pleegde de man verzet. Aan het bureau blies de man 955 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn vriendin, een 22-jarige inwoonster uit Grou, die bij hem in de auto zat, trachtte de aanhouding te voorkomen, door ook verzet te plegen. Hierop werd ook zij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt ter zake wederspannigheid.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...