Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe: tieners mishandeld door automobilist

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Maandagmorgen 16 oktober 2000
09:30 maandag 16 oktober 2000

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622 662875

EMMEN
Ongeval veroorzaakt met drank op
Zondagnacht reed een 24-jarige vrouw uit Emmen over de Statenweg met haar auto. In een bocht ging ze rechtdoor, door de middenberm en tegen een verkeersbord. Daarna kwam de auto met een paar lekke banden tot stilstand. De vrouw had gedronken, en blies bij de ademtest 555, ongeveer 1,25 promille. Ze kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

DROUWEN
Woninginbraak
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Een uitzetraam aan de achterzijde bleek opengebroken. De 64-jarige bewoner mist een geldbedrag.

HOLLANDSCHEVELD
Snelkraak tankstation
Zondagnacht tegen 4.30 uur is een snelkraak gepleegd bij een tankstation aan de Mr. Cramerweg. De ruit van de toegangsdeur is vernield waardoor de daders naar binnen konden. Bij de kraak zijn telefoonkaarten gestolen, en rookartikelen.

EMMEN
Ergerlijke mishandeling
Zaterdagavond tegen 23.00 uur fietsten twee 16-jarige jongens uit Emmen over de Angelsloërweg. Ze waren net de Rondweg overgestoken en wilden de Angelsloërweg oversteken om het terrein van sportpark De Meerdijk op te rijden. Vanaf de Rondweg kwam een auto met gierende banden de straat inrijden, en de jongens stopten. De automobilist stopte ook en de jongens staken over. Plotseling kwam de auto in beweging en kwam met piepende banden achter jongens aan. De jongens fietsten het sportpark op, richting de hondenclub. Daar reed de automobilist een van de jongens klem. Daarbij reed de auto met een van de wielen over zijn fiets. De bestuurder van de auto greep de jongen vast en gaf hem enkele vuistslagen in zijn gezicht. Daardoor kwam de jongen te vallen in het prikkeldraad. Een van de andere inzittenden van de auto maande de bestuurder om te stoppen met slaan. "Hou op, je slaat 'm dood!" Daarna stopte hij en kon de jongen wegkomen. Daarbij werd hij geholpen door deze inzittende. De mannen, 4 of 5 in totaal, stapten weer in de auto en reden weg. Daarbij kwam de auto nog vast te zitten in de modder en moesten de inzittenden er uit om de auto er uit te duwen. De auto is een donkerkleurige Opel Kadett hatchback. De dader is een ongeveer 20-jarige man met een fors postuur. Hij droeg een witte baseball cap en een blauw Nike shirt. De mishandelde jongen heeft een aantal zwellingen in zijn gezicht, mist een stuk van een tand, en zijn fiets is vernield doordat de auto er overheen is gereden. Ook is zijn kleding vernield en een halsketting.
De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, of andere mensen die informatie kunnen verstrekken die leidt tot de aanhouding van de dader van deze ergerlijke vorm van mishandeling.

ELIM
Aanhoudingen na
Zondagavond zijn na een vechtpartij in een kantine aan de Warmondsweg 3 inwoners van Hoogeveen aangehouden. Binnen ontstond door nog onbekende oorzaak een kloppartij, waarbij ruiten zijn gesneuveld en enkele mensen hoofdwonden hebben opgelopen. Na de eerste melding waren de veroorzakers er vandoor gegaan. Nadat de politie langs was geweest en de zaak had opgenomen, kon ze even later terug omdat de drie weer voor de deur stonden. De politie ging direct weer ter plekke en heeft ze vervolgens aangehouden. Het betreft een 52-jarige en een 29-jarige man, en een 28-jarige vrouw.

EMMEN
Man bedwelmd na brand
Maandagochtend tegen 6.00 uur is brand ontstaan in een bouwkeet in de Wilhelminastraat. De brandweer had de zaak snel onder controle. Bij het betreden van het bouwterrein trof de brandweer een 25-jarige Emmenaar aan, die daar op de grond lag. Deze is per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. Later bleek dit te gaan om de melder, die de brand had ontdekt. Hij had een raam ingeslagen en was de keet binnengegaan om te blussen. Daarbij is hij bedwelmd geraakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie