Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.50 uur
Meerdere bestuurders met een slok teveel op

WOERDEN Op zondag 15 oktober, omstreeks 04.25 uur, zagen politiemensen een automobilist over de M.A. Reinaldaweg rijden. Daar het voertuig zich enigszins slingerend over de weg voortbewoog, controleerden de politiemensen de automobilist. Bij de blaastest ter plaatse blies de man een `A`, hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man, 28 jaar oud en afkomstig uit Zegveld, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 360 ug/l. (0,95 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Op zondag 15 oktober, omstreeks 07.50 uur, controleerde politiemensen een automobilist op de Europabaan. Zij constateerden dat de man, 33 jaar oud en afkomstig uit Bodegraven, naar alcohol rook. Bij de blaastest ter plaatste blies de man een `A`, hetgeen betekent dat de man teveel had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 480 ug/l. (1,20 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

Op zondag 15 oktober, omstreeks 08.20 uur, gaf de politie bij een staande controle op de M.A. Reinaldaweg een automobilist een stopteken. Bij de blaastest blies de man, 27 jaar oud en afkomstig uit Wilnis, een `A`. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 445 ug/l. (1,15 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

LOENEN Op maandag 16 oktober, omstreeks 01.25 uur, controleerden politiemensen een automobilist op de Rijksstraatweg. De man, 67 jaar oud en afkomstig uit Nieuwersluis, blies een `A` en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 395 ug/l. (1,0 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Met mist boven de 180 km/h.

MAARSSEN Op zondag 15 oktober, omstreeks 08.00 uur, reed een burgerauto van de politie over de A2, komende uit de richting van Vianen en gaande in de richting van Amsterdam. De politieauto reed over de linkerrijstrook. Ter plaatse was het mistig en het zicht was ongeveer 200 meter.

Ter hoogte van Nieuwegein werd de politieauto over de linkervluchtstrook (tripleren) ingehaald door een personenauto. Deze auto reed met hoge snelheid langs de politieauto. De burgerpolitieauto zette de achtervolging in en constateerde dat de auto met een snelheid van boven de 180 km/h. reed. Bij de aansluiting van de A12 op de A2 reed het verkeer kennelijk niet hard genoeg en haalde de automobilist met een snelheid van 170 km/h. twee auto`s rechts in, waarna de snelheid weer tot boven de 180 km/h. verhoogd werd.

Het gelukte de burgerpolitieauto voor de auto te komen, waarna de automobilist een stopteken kreeg. Hij voldeed daar niet aan en trachtte de politieauto al zigzaggend in te halen. Inmiddels waren door de politiemeldkamer meerdere politiewagens die kant opgestuurd. Na ruim drie kilometer geprobeerd te hebben de politieauto in te halen, zag de automobilist in dat het hem niet zou lukken en stopte hij met zijn auto op de vluchtstrook.

De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Velserbroek, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Maarssen. Ook zijn auto, met daarin nog drie inzittenden, werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto was voorzien van valse kentekenplaten en bleek het eigendom van een familielid van hem te zijn. De platen waren door de verdachte zelf er op gezet.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is in beslag genomen. Na verklaringen te hebben opgenomen van de drie inzitenden, 20, 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Duivendrecht en Amsterdam, werden zij opgehaald door een andere vriend. De verdachte is na te zijn gehoord zonder rijbewijs heengezonden.

Racefietser over de kop

ZEGVELD Op zondag 15 oktober, omstreeks 10.50 uur, fietste een groepje racefietsers over de Meije. Mogelijk door een stuurfout kwam één van de racefietsers ten val en sloeg meerdere malen over de kop. De man, 58 jaar oud en afkomstig uit Gouda, is met een hoofdwond per ambulance naar het UMC vervoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie