Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ACOM: voorbereiding militair personeel 'Eritrea' onvoldoende

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Leusden, 16 oktober 2000

Voorbereiding militair personeel voor 'Eritrea' onvoldoende

De ACOM, de CNV-bond van militairen, is van mening dat de voorbereiding van een aanzienlijk deel van het Nederlandse contingent voor UNMEE volstrekt onvoldoende is. Dit geldt met name de voorbereiding van het personeel van de Land- en Luchtmacht alsmede de Marechaussee.

De Koninklijke Landmacht hanteert voor uitzendingen naar voormalig Joegoslavië een z.g. opwerkingsperiode van een aantal maanden om de van diverse eenheden afkomstige militairen als 'eenheid' te vormen. Het verontrust de ACOM dat nu, in de haast van de voorbereiding op UNMEE, van deze regel wordt afgeweken.

De brief van de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van 9 oktober jl. aan de Tweede Kamer heeft de eerder uitgesproken grote bezorgdheid van de ACOM over de veiligheid van het Nederlandse contingent in het voorgenomen inzetgebied, in het geheel niet weggenomen. Immers de uitrusting van de troepen is niet adequaat afgestemd op calamiteiten die een hervatting van vijandelijkheden onvermijdelijk met zich brengt. Het ontbreken van opsporingsmiddelen tegen een eventuele luchtdreiging is in dit geval een voorbeeld dat voor zich spreekt.

Tenslotte baren het UNMEE-mandaat en de afhankelijkheid van 'de internationale gemeenschap' bij een eventuele evacuatie van het Nederlandse contingent, de ACOM nog steeds grote zorgen.

Voor nadere informatie en commentaar:

Gerard Dijkers, Algemeen voorzitter
Tel. 06-21427728

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie