Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Visor handheld computers van Handspring

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIEUWE VISOR HANDHELD COMPUTERS VAN HANDSPRING BIEDEN LEVENSECHTE KLEUREN EN

BAANBREKENDE PRESTATIES

Handspring breidt haar Visor productfamilie uit met de Visor Prism en Visor Platinum editions; een verbluffende demonstratie van de kracht van kleur met de nieuwe Springboard producten, waaronder kleuren foto's, games, GPS en MP3 modules

MOUNTAIN VIEW, CALIF., VS (16 oktober 2000) - Handspring, Inc., (NASDAQ: HAND) heeft vandaag twee nieuwe producten aan haar populaire Visor familie van handheld computers toegevoegd: de Visor Prism en de Visor Platinum. Visor Prism, Handspring's eerste product met 16-bit kleurenscherm, kan meer dan 65.000 verbluffende kleuren weergeven voor het bekijken van afbeeldingen in fotokwaliteit, alsmede levensechte games en kaarten. De Visor Platinum is de snelste Palm OS handheld computer die momenteel verkrijgbaar is - tenminste 50% sneller dan de Visor Deluxe en niet minder dan twee maal zo snel als andere Palm OS producten. Daarnaast zijn de Visor Prism en de Visor Platinum voorzien van het Springboard expansionslot, zodat optimaal gebruik gemaakt kan worden van de kleurenweergave en de aantrekkelijke uitbreidingsmogelijkheden. De Visor Prism en de Visor Platinum zijn met onmiddellijke ingang verkrijgbaar via Handspring.com voor prijzen van respectievelijk 575 en 355 euro. De Visor Prism is uitgevoerd in kobaltblauw en de Visor Platinum in metallic zilver. Klanten in de Benelux kunnen de produkten vanaf eind oktober in de Internaltionaal Engelse uitvoering bestellen via de Europese Handspring-website op www.handspring.com/europe Een Franse versie is vanaf januari 2001beschikbaar.

Met de introductie van de nieuwe Visor producten blijft Handspring intensief werken aan haar toonaangevende positie buiten de VS. Het bedrijf zal deze week in Tokyo, Japan tijdens de World PC Expo de Japanse versies van beide nieuwe producten demonstreren. Handspring verwacht de Japanse uitvoeringen van de Visor Prism en de Visor Platinum nog voor het einde van het jaar op de markt te kunnen brengen, gelijktijdig met de internationale Engelse en Duitse versies in Europa. De internationale Engelse versies voor de Aziatische markten worden begin 2001 verwacht, en andere talen en markten zullen daarna volgen.

Onlangs werden ook door third-party ontwikkelaars een aantal nieuwe Springboard modules aangekondigd, die speciaal zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van de voordelen van levensechte kleuren, waaronder een GPS module van GeoDiscovery, een MP3 speler van Good Technology en een kleuren gamepakket van Pocket Express. Daarnaast heeft Ideo een gratis software update op de markt gebracht voor haar populaire eyemodule, waarmee gebruikers foto's kunnen maken met zowel de Prism als de Platinum edition van Visor.

De Visor Prism en de Visor Platinum zijn de eerste Visor handhelds die zijn voorzien van een Motorola Dragonball VZ 33 MHz processor; hierdoor ontstaan een aantal belangrijke voordelen voor het dagelijkse gebruik van de handheld. Voor de Visor Prism leidt de toegenomen power results tot een snellere weergave van images in multimedia-toepassingen, zoals games, en kaarten en video playback.

De Visor Platinum biedt al deze voordelen in een aantrekkelijke zwart-witte uitvoering, met ondersteuning van 16 grijsgradaties (4-bits grijsschaal), en zorgt voor nog betere prestaties door de snelheid waarmee veelgebruikte taken worden uitgevoerd, zoals het vinden van gegevens in de adresboek- en memoblok-toepassingen, het sorteren van records en het openen en verwijderen van items vanuit de applications launcher.

"De combinatie van het verbluffend heldere kleurendisplay van de Visor Prism met de uitbreidingstechnologie van Springboard resulteert in een uniek platform voor opwindende toepassingen als digitale fotografie, global positioning systemen, en surfen over het Internet in kleur," zegt Joe Sipher, Vice President of Product Marketing voor Handspring. "De toegenomen performance van de Visor Platinum, gekoppeld aan een beeldscherm dat in staat is 16 grijsschalen weer te geven, zal ontwikkelaars helpen bij het creëren van nieuwe prestatie-intensieve en geavanceerde grafische toepassingen."

Het bedrijf zal binnenkort ook een nieuwe reeks accessoires voor de nieuwe Visor familie op de markt brengen, inclusief de innovatieve GameFace joystick, een snap-on accessoire die exclusief is ontwikkeld voor Visor handhelds waarmee Palm OS gaming op een hoger niveau wordt gebracht. De GameFace joystick voor de Visor standaard, Solo, Deluxe en Platinum editions zal volgens planning later dit jaar verkrijgbaar zijn via Handspring.com voor U.S. $39.95 en in één pakket worden uitgeleverd met Astraware's Zap!2000 arcade game. De GameFace joystick voor de Visor Prism zal naar verwachting begin 2001 leverbaar zijn. De GameFace joystick zal de meeste Palm OS-enabled games ondersteunen.

De Visor Prism
De Visor Prism biedt de gebruiker een superieure kleurenweergave in combinatie met de immense mogelijkheden van het Springboard expansionslot. Het Visor Prism scherm geeft 65.536 kleuren (16-bits) weer op een actieve matrix LCD die speciaal ontworpen is voor optimale helderheid en leesbaarheid. Met de levensechte kleuren van het scherm van de Visor Prism kunnen gebruikers optimaal gebruik maken van modules en toepassingen als digitale camera's, global positioning systemen, modems, webbrowsers en games in zeer gedetailleerde kleuren. De Visor Prism wordt van energie voorzien door een oplaadbare lithium ion batterij, waarmee bijna twee weken normaal gebruik op één maal laden mogelijk is. Daar komt nog bij dat de batterij binnen een paar minuten kan worden opgeladen in de speciale oplaadeenheid van de Visor Prism.

De Visor Platinum
De Visor Platinum brengt de zwart-wit lijn van de Visor producten op een hoger niveau. Deze computer is speciaal ontworpen voor gebruikers die snelheid en prestaties van hun handheld verwachten. De Visor Platinum is de snelste Palm OS handheld die momenteel verkrijgbaar is; hij is voorzien van de meest recente verbeteringen van Palm OS 3.5, zoals draadloze infrarode synchronisatie en een verbeterde beveiliging. De Visor Platinum loopt op twee AAA batterijen die bij standaardgebruik vier tot zes weken hoge prestaties leveren.

Beide nieuwe versies van de Visor hebben 8MB aan RAM en zijn uitgerust met de voornaamste voorzieningen van de Visor productlijn, zoals verbeterde toepassingen, USB-ondersteuning, standaard Mac OS compatibiliteit en het innovatieve Springboard expansionslot.

Beide producten zijn gebaseerd op een speciale versie van Palm OS 3.5 die door Handspring is geoptimaliseerd voor snelle prestaties, compatibiliteit met Springboard, USB-connectiviteit en ondersteuning van 16-bits kleuren. Daarnaast zijn er in beide nieuwe versies van de Visor een aantal verbeteringen op het gebied van standaardbeveiliging en gebruiksmogelijkheden aangebracht.

Over Handspring
Handspring is een innovatieve onderneming op het gebied van handheld computers. Handspring ontwikkelt, produceert en verkoopt een reeks multifuntionele handheld computers voor uiteenlopende markten en klanten. Het bedrijf werd in 1998 opgericht door de scheppers van het internationaal toonaangevende 3Com Palm Computing-platform. Het paradepaardje van Handspring is het Springboard-platform dat een eenvoudige en gebruikersvriendelijke manier voor het uitbreiden van software en hardware biedt. De Visor handhelds, plus de Springboard-uitbreidingsmodulen en toebehoren, zijn te koop op www.handspring.com en via een select aantal winkels en postorderbedrijven in de Verenigde Staten en Europa.

Waarschuwing met betrekking tot "toekomstgerichte" uitspraken Dit persbericht bevat bepaalde verklaringen die "toekomstgericht" zijn en die onderhevig zijn aan risico's en onzekerheden, inclusief uitspraken met betrekking tot de groeiende acceptatie van het Springboard platform, de beschikbaarheid van nieuwe modules komende herfst, en de succesvolle integratie van Springboard in next-generation handheld computers. De daadwerkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen als gevolg van een aantal factoren, waaronder de beperkte operationele historie van het bedrijf, het vermogen van de toeleveranciers van het bedrijf om aan de vraag te voldoen, de acceptatie van het Springboard expansionslot door de gebruiker, en de snelle technologische veranderingen en ontwikkelingen op concurrentiegebied in de handheld computerindustrie. De gerapporteerde resultaten dienen niet te worden gezien als een indicatie voor toekomstige prestaties. De zaken die in dit persbericht worden besproken zijn tevens onderhevig aan de risico's en onzekerheden die zijn vastgelegd op Formulier S-1 (Verklaring van Registratie) dat is gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission. Het bedrijf aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor het updaten van de in dit persbericht opgenomen "toekomstgerichte" informatie.

Handspring, het Handspring logo, Visor en Springboard zijn handelsmerken van Handspring, Inc. Alle andere product namen die in dit persbericht worden genoemd zijn handelsmerken van de betreffende bedrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Yero Horlings
Account Executive
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations

Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 5304339
Fax: +31 20 5304331
Email: (yeroh@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...