Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergunning seksinrichting(en) Capelle aan den IJssel

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Vergunning seksinrichting(en)

Dit houdt onder meer in dat voor het exploiteren van een seksinrichting een vergunning verplicht is. Onder de term seksinrichting vallen onder andere: seksbioscoop, sekstheater, seksautomatenhal, parenclub, prostitutiebedrijf en/of erotische massagesalon. Om voor een vergunning in aanmerking te komen moet de seksinrichting aan de door de gemeente gestelde regels voldoen.

Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een vergunning. Exploitanten van Capelse seksinrichtingen hebben tot 13 november 2000 recht op een overgangsregeling. Zij krijgen voorrang bij de vergunningverlening. Hiervoor moeten zij kunnen aantonen dat zij reeds in mei 2000 een seksinrichting exploiteerden in Capelle aan den IJssel. Heeft een Capelse exploitant zich niet aangemeld voor een vergunning op uiterlijk 13 november 2000, dan vervalt zijn of haar recht op de overgangsregeling. Het aantal vergunningen dat uiteindelijk naar aanleiding van de overgangsperiode wordt verleend, geldt als maximum. Meldt niemand zich aan voor 13 november, dan stelt de gemeente het maximum aantal te verlenen vergunningen op één.

Het nieuwe hoofdstuk 3a van de Algemeen Plaatselijke Verordening, over prostitutiebeleid, ligt tot 13 november 2000 ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis. Voor aanmelding voor een vergunning kunt u terecht bij de gemeente Capelle aan den IJssel, deelsector Beheer, unit Handhaving & Vergunningen, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel / telefoon 010 2848 669. Ook voor vragen over het Capelse prostitutiebeleid kunt u hier terecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie