Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke onderscheidingen Amsterdam uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt

Op zaterdag 14 oktober heeft de heer G. Dales, wethouder voor de Sport, de Frans Banninck Cocq Penning uitgereikt aan de heer W. Bohnen en het Ereteken van Verdienste aan de heer A. in den Berken vanwege hun betrokkenheid bij de organisatie van het straatvoetbaltoernooi op de Dam, dat dit jaar voor de 25ste keer wordt gehouden. Het toernooi heeft grote talenten voortgebracht zoals Rob Witschge, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert en Edgar Davids. Zij werden 'gescout' tijdens het straatvoetbaltoernooi en zijn uitgegroeid tot wereldtoppers.
De heer Bohnen is sinds 25 jaar betrokken bij de organisatie van het straatvoetbaltoernooi op de Dam. Aan dit evenement nemen jaarlijks honderden Amsterdamse basisscholen deel en wordt georganiseerd door De Telegraaf, de Brandweer en de KNVB, district West II. De heer Bohnen is namens De Telegraaf de persoon die met bijzonder veel enthousiasme al 25 jaar de daadwerkelijke leiding in handen heeft. Daarnaast is de heer Bohnen al meer dan tien jaar actief betrokken bij de Amsterdamse Grachtenloop, de Keizersgracht kortebaan schaatswedstrijden en vervult hij een belangrijke rol bij de grote huldigingen van Ajax op het Leidseplein en het Museumplein.
De heer In den Berken organiseert al 25 jaar het straatvoetbaltoernooi. Het toernooi begon met 25 scholen en is inmiddels uitgegroeid tot 220 Amsterdamse scholen, waarbij het gaat om de jeugd van 10 tot 12 jaar. De heer In den Berken is oud-brandweerman van Amsterdam en vervult met bijzonder veel enthousiasme geheel belangeloos deze taak. Hij regelt zelf de administratie, onderhoudt contacten met de sponsor en bezoekt Ajax met door hem opgespoord talent. Na 25 jaar is de heer In den Berken nog altijd enthousiast.
© gemeente Amsterdam - 16-10-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie