Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie College van procureurs-generaal op afscheid Vrakking

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Openbaar Ministerie
Zoek soortgelijke berichten
Openbaar Ministerie

Den Haag, 16 oktober 2000 Reactie College van procureurs-generaal op afscheid mr. Vrakking

Het College van procureurs-generaal heeft kennis genomen van het voorgenomen vertrek van hoofdofficier van justitie mr J.M. Vrakking van het arrondissementsparket Amsterdam, per 6 januari 2001. Het College is mr. Vrakking veel dank verschuldigd voor de verdiensten die hij in de afgelopen acht jaar heeft gehad voor het parket.

De wijze waarop mr. Vrakking het parket heeft omgevormd tot een gestroomlijnde organisatie met een hoog kwaliteitsniveau acht het College een zeer bijzondere prestatie. Daarnaast heeft het Amsterdamse parket in de afgelopen jaren een vooraanstaande rol gespeeld bij de vormgeving van het veiligheidsbeleid van het Openbaar Ministerie. De komst van de politie-parketsecretaris en Justitie in de Buurt zijn daarvan voorbeelden. Mr. Vrakking heeft onmiskenbaar bijgedragen aan het "dichter bij de mensen" brengen van het OM.

Opvolging
Over de opvolging van mr. Vrakking kunnen op dit moment geen mededelingen worden gedaan. De Minister van Justitie zal te zijner tijd een kandidaat voordragen aan de Koningin.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie