Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie 's-Gravenzande: burgemeester vertrekt

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 18 oktober 2000

Burgemeester Ekkers vertrekt

Burgemeester Ekkers heeft zijn ontslag ingediend.
Hij start als zelfstandig ondernemer een bedrijf op het gebied van consultancy en interim-management. Vanuit dit bedrijf zal hij onder meer tot juni 2001 fungeren als projectdirecteur voor de uitvoering van het Integraal Ontwikkelingsplan Westland (IOPW).
De heer Ekkers werd in 1983 benoemd tot burgemeester van 's-Gravenzande, als opvolger van de heer Van Prooijen.
Het officiële afscheid van burgemeester Ekkers zal plaatsvinden op woensdag 15 november.

Opnieuw Bel Informatiedag brandweer

De Bel Informatiedag die de brandweer van 's-Gravenzande vorige week heeft georganiseerd heeft veel telefoontjes opgeleverd, ondanks het feit dat in publicaties het telefoonnummer niet juist was vermeld. Voor degenen die tevergeefs geprobeerd hebben de brandweer te benaderen wordt er volgende week opnieuw een Bel Informatiedag georganiseerd.

Op donderdag 26 oktober van 10.00 tot 15.00 uur zitten experts van de 's-Gravenzandse brandweer klaar om uw vragen over brandpreventie te beantwoorden.

Het telefoonnummer is 413719.

Waarschuwing voor 11 automobilisten

Brandweer, politie en stadswachten hebben onlangs controles uitgevoerd op het parkeergedrag in 's-Gravenzande.

Het komt geregeld voor dat brandweerwagens op weg naar een brand vertraging oplopen of zelfs niet verder kunnen Vaak is een verkeerd of dubbel geparkeerde auto oorzaak van de vertraging
Uit de controle bleek dat 11 auto's fout geparkeerd stonden. Deze auto's stonden in de Diamant, Ahornplein, mr. Meinertzhagenstraat, Van Goghstraat, de Konnighstraat, Prof. van Arkelstraat, Andriessenlaan, Multatulistraat en Diepenbrocklaan. De eigenaren zijn hierover benaderd en hebben een waarschuwingskaart ontvangen. Ze moesten hun voertuig verplaatsen.

Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 10 oktober 2000 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak in de Kastanjestraat. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee mevrouw W. van der Schee - de Jong zich verplaatst. Het kenteken van de auto is XB-89-XB.

Ieder belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.

Kapvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen een kapvergunning te verlenen aan:

1. het bestuur van de O.B.S. De Driekleur, gebouw Beatrix, voor het kappen van een esdoorn op het kleuterplein (Spinel 6) in verband met het plaatsen van een speelvoorziening;

2. de heer M.P. Noordam, Goudenregenstraat 18 voor het kappen van een dennenboom in zijn voortuin;

3. de heer P. Steenks, Oudelandstraat 9 voor het kappen van een ceder en een berk die staan in de voortuin. Voor de berk geldt een herplantplicht.

Over dit voornemen kan een ieder binnen 4 weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de sector Wegen en Groen, kamer 201, 2e etage. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgmeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Bouwplannen

J.L.M. van Marrewijk, Van Rijckevorsellaan 5 te 's-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van een warmte-opslagtank op het perceel kadastraal bekend gemeente 's-Gravenzande, sectie O, nummer 1380, plaatselijk bekend Van Rijckevorsellaan 5.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat de tank de maximaal toegestane bouwhoogte van 6 meter overschrijdt. De gemeenteraad is op grond van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Buitengebied'.

Voordat de gemeenteraad beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 19 oktober 2000 vier weken ter inzage bij de afdeling WROM in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk zienswijzen kenbaar maken omtrent de aanvraag en het verlenen van de vrijstelling bij de gemeenteraad van `s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE `s-Gravenzande.

Bouwwerk

Naam

Bouwadres

Aangemelde bouwplannen

J. van Deventer

Verbouwen voorgevel

Hoflaan 9

N.F. van den Boer

Vergroten berging

Zirkoon 3

D.N. van der Hout

Vergroten woning

Noordlandseweg 8

J.H.M.G. de Leeuw van Weenen

Dakkapel (achter)

Beukenlaan 47

T. van der Ende

Dakkapel

Flothuisstraat 1

M. Stougie

Dakkapel (achter)

Flothuisstraat 5

M.J. van Leeuwen

Fietsenberging

Multatulistraat 19

Aangevraagde bouwvergunningen

W.A. Boot

Vergroten woning

Brederolaan 49

M. Stougie

Dakkapel (voor)

Flothuisstraat 5

J.H.M.G. de Leeuw van Weenen

Dakkapel (voor)

Beukenlaan 47

W. Kemeling

Dakopbouw

Naaldwijkseweg 148

P.F. Boers

Verplaatsen berging

Maasdijk 63

H. van der Sar

Bouwen warenhuis

Maasdijk 73

G.J. van Dijk

Dakkapel

Vestdijklaan 31

J. van Nieuwkerk

Aanbouw

Granaat 1

J.H. Barendse

Bouwen warenhuis

Noordlandseweg 67

Geaccepteerde bouwmeldingen

K. Meijboom

Tuinhuisje

Florence Nightingalelaan 80

G.E. Leerdam

Dakkapel

Ahornplein 12

Verleende bouwvergunningen

J.K. van Spronsen

Hobbykasje

Maasdijk 39

J.J.S. van der Boom

Schuur/garage

Monsterseweg 56

C.L. Voorberg

dakkapel

Langestraat 145

L. Hoogenraad

Dakkapel

Van Lennepstraat 2

J. de Zeeuw

Koelcel

Kersenlaan 2

C. van Geest

Warmteopslagtank

Kon.Julianaweg (ongenummerd)

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouw-en woningtoezicht in het stadhuis, kamer 111. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Melding

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een melding op grond van het 'Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer' hebben ontvangen van:
* Mevrouw M.J. Drop-Verkade voor het in werking hebben van een kapsalon (REFLEX), gevestigd op het adres Langestraat 30 te `s-Gravenzande.

Deze melding houdt in dat er geen milieuvergunning voor dit bedrijf nodig is en dat de voorschriften van het genoemde besluit door de exploitant moeten worden nageleefd.

De melding ligt vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling WROM (kamer 112) ter inzage.

Beschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de beschikking hebben opgesteld naar aanleiding van een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer van:

* Firma Gebroeders De Zeeuw, uitbreidingsvergunning voor een glastuinbouwbedrijf op het adres Bagijneland 7.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...