Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Merrill Lynch Investment start European New Economy Fund

Datum nieuwsfeit: 16-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

News
Merrill Lynch & Co., Inc.

<<...>> Merrill Lynch Investment Managers - Europe, Middle East & Africa (EMEA) 33 King William Street London EC4R 9AS

Publicatiedatum: 16 oktober 2000

Neem voor informatie contact op met: Media Relations Lorna Neuber +44 20 7743 2922
e-mail (lorna_neuber@ml.com)

Merrill Lynch Investment Managers start

European New Economy Fund

16 oktober 2000, Amsterdam/Londen -- Merrill Lynch Investment Managers (EMEA) is gestart met het gespecialiseerde fonds European New Economy als onderdeel van de USD 15 miljard Mercury Selected Trust (MST) fondsenfamilie.

Het onlangs gestarte MST Digital Europe Fund gaat investeren in enkele van de meest innovatieve bedrijven in Europa: bedrijven die technologie en nieuwe bedrijfsmodellen inzetten om concurrentievoordelen te behalen. Bedrijven creëren waarde voor aandeelhouders door nieuwe markten aan te boren en oude markten te transformeren. Het beleggingsteam streeft ernaar bedrijven te vinden die in deze ontwikkelingen voorop lopen. Het team heeft drie belangrijke waardescheppende factoren gedefinieerd die een fundamentele hervorming van bedrijven in Europa mogelijk maken: uitbesteding, communicatie en deregulering.

Het Digital Europe Fund wordt beheerd door Gariesh Sharma, lid van het zeven personen tellende European Specialist Team, dat is gespecialiseerd in beleggingen in opkomende bedrijven. Het team dat opereert onder leiding van Consuelo Brooke, beheert ook het succesvolle MST European Opportunities Fund. (geannualiseerde prestatie over vijf jaar tot 31 augustus 2000: 23,5%, vergeleken met 11,4% voor de Deutsche European Smaller Cos Index en 17,5% voor de MSCI Europe Index.)

Gariesh Sharma zegt hierover: "Slechts enkele beheerders van beleggingen richten zich speciaal op innovatie en opkomende bedrijven in Europa. Dergelijke aandelen vormen een vrijwel onontgonnen gebied in vergelijking tot hun Amerikaanse equivalenten op de NASDAQ. Terwijl nieuwe technologieën op zichzelf al vaak aantrekkelijke beleggingsperspectieven bieden, wil dit fonds zich richten op het onderliggende thema - bedrijven die het andere bedrijven mogelijk maken te hervormen - dat de behoefte aan nieuwe technologie aanstuurt. Wij denken dat dit de slimste manier is om in de nieuwe economie te beleggen."

De investeringsrisico's worden gespreid door de grootte van de deelnemingen en de sectorposities te beperken. In het algemeen beslaat geen enkel aandeel meer dan 6% van de portefeuille, en geen sector meer dan ongeveer een derde. De minimale investering bedraagt USD 5000 (of het equivalent hiervan in lokale valuta).

Merrill Lynch Investment Managers is één van 's werelds grootste vermogensbeheerders met een beheerd vermogen van meer dan US$ 555 miljard. MLIM en de ondernemingen waaruit zij is ontstaan hebben ruim 35 jaar ervaring in het helpen van cliënten om hun financiële doelstellingen te bereiken. De firma biedt een breed spectrum van innovatieve producten, waaronder actieve, passieve, kwantitatieve, hedge fondsen en private equity fondsen, aan institutionele en particuliere beleggers en aan vermogensbeheerders. Onder onze cliënten bevinden zich vier pensioenfondsen uit de wereldwijde top tien; 27 van de top vijftig ondernemingen in Japan; 21 Centrale banken verspreid over vier continenten en meer dan de helft van de ondernemingen uit de UK FTSE 100. MLIM heeft bijna 4.000 werknemers in 22 landen. Omdat zij de vermogensbeheerdivisie is van Merrill Lynch, heeft zij toegang tot ongeëvenaard scala aan wereldklasse producten, marktkennis, diensten en technologie wat ten goede komt aan haar cliënten. Meer informatie over MLIM is beschikbaar op: www.mliminternational.com <http://www.mliminternational.com>.

# # # #

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Lorna Neuber +44 20 7743 2922 Merrill Lynch Investment Managers

Inge Steenvoorden +31 70 313 10 34 Adviesbureau Klijnsma & Bodes bv

Opmerkingen voor de redactie

Bel voor een prospectus van het nieuwe fonds met +44 020 7743 2096

Merrill Lynch Investment Managers is een handelsnaam van Mercury Asset Management Ltd., uitgegeven door Mercury Asset Management Ltd., en gereguleerd door IMRO.

Prestaties uit het verleden zijn niet noodzakelijkerwijs een indicatie voor prestaties in de toekomst. De waarde van beleggingen en de inkomsten hieruit kunnen zowel dalen als stijgen en wordt niet gegarandeerd. De mogelijkheid bestaat dat u het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag niet terugontvangt.

Mercury Selected Trust is een open-eind beleggingsmaatschappij, gevestigd in Luxemburg en beoogt niet de status van distributeur voor het V.K. te verwerven. De meeste bescherming die de reguleringssystemen en de compensatie volgens het Britse Compensatieschema van beleggers in het V.K. bieden, is niet beschikbaar.

De verspreiding van dit persbericht kan in bepaalde jurisdicties beperkt worden: productinformatie met betrekking tot Mercury Selected Trust dient in de V.S. niet gepubliceerd te worden.

Besluiten voor het inschrijven op aandelen dienen genomen te worden op basis van de informatie opgenomen in de prospectus van het Mercury Selected Trust.

Uw telefoongesprekken kunnen worden opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie