Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PricewaterhouseCoopers en 3i publiceren mondiale analyse

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

I EN PRICEWATERHOUSECOOPERS

3i en PricewaterhouseCoopers publiceren eerste ...............

EMBARGO tot Dinsdag 17 oktober 00.00 uur

3i en PricewaterhouseCoopers publiceren eerste mondiale analyse

VENTURE CAPITAL INVESTERINGEN NEMEN HOGE VLUCHT

NEDERLAND ZEVENDE OP WERELDRANGLIJST

Amsterdam, 17 oktober 2000 - hebben investeringen van particulier aandelenvermogen en risicokapitaal lieten vorig jaar wereldwijd een explosieve groei zien van 65% naar ten minste $136 miljard, ruim een half procent van het bruto nationaal product. Nederland neemt op de wereldranglijst van investeerders de zevende plaats in en laat Zweden, Hongkong, Taiwan en Japan achter zich. Dit hebben 3i, de meest toonaangevende Europese venture capitalist, en PricewaterhouseCoopers, 's werelds grootste professionele dienstverlener, vandaag bekend gemaakt.

Met 1,8% van de mondiale investeringen bevindt Nederland zich in de Europese Top 5, na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. Internationaal nemen de Verenigde Staten de eerste plaats in: investeringen van particulier aandelenvermogen en venture capital liepen op tot een bedrag van $99,4 miljard (73% van de mondiale investeringen). Andere landen in de Top 10 zijn Canada (6), Zweden (8), Hongkong (9) en Israël (10).

In de benchmarkanalyse Global Private Equity 2000 worden voor het eerst gegevens en onderzoeksresultaten bijeengebracht over alle belangrijke kapitaalmarkten. 3i en PricewaterhouseCoopers berichten dat investeringen dit jaar even snel of nog sneller stijgen. Ondanks deze spectaculaire groei zijn er volgens het rapport nog 'substantiële bedragen' beschikbaar voor investeringen. Hoewel de fondsenwerving in 1999 al een kleine 5% groeide tot meer dan $135 miljard (van $129 miljard in 1998), komen er toch substantiële bedragen uit het overgebleven deel van in eerdere jaren verworven fondsen, de groei in participaties en de opkomst van verstrekkers van startkapitaal. Daarnaast beschikken bedrijven zoals 3i zelf over grote fondsen die zij kunnen investeren.

Guy Zarzavatdjian, Managing Director 3i Benelux: 'Ik verwacht dat de investeringen in Europa snel blijven groeien. De Europese economie komt qua grootte overeen met die van de VS, en het zal niet lang meer duren voordat de activiteiten op het gebied van risicokapitaal hier dezelfde omvang hebben bereikt als in de VS.'

Global Private Equity 2000 richt zich op zes sleutelregio's, en benadrukt de grootte van de markt in de VS en de grote vooruitgang die elders, met name in Europa, is geboekt. De duidelijke tekenen van herstel in de regio Azië-Oceanië worden genoemd, alsmede het ontstaan van een overnamemarkt in Japan.

In een gezamenlijk voorwoord noemen Brian Larcombe, Chief Executive van 3i, en Marco Rochat, directeur Europa, Midden-Oosten en Afrika van PricewaterhouseCoopers' Global Technology Industry Group, het groeiende belang van investeringen in de technologische beginfase. Daarnaast geven zij aan dat de combinatie van innovatie en veranderingen in cultuur, belastingstelsels en aandelenmarkten ongekend goede mogelijkheden bieden.

Investeringen in technologie ($45 miljard, 33% van alle investeringen, met een stijging van 29% ten opzicht van 1998) en investeringen in de beginfase ($22 miljard, van 11% van het totaal in 1998 naar 16% in 1999) lieten het afgelopen jaar de belangrijkste groei zien.

Ten minste $77 miljard werd in 1999 wereldwijd geïnvesteerd in overnames (management buy-outs). Dat is een stijging van meer dan 50% ten opzichte van 1998, maar het aandeel in het totale aantal investeringen is gedaald van 64% naar 58%.
Een analyse van de groei in investeringen over de afgelopen vijf jaar laat voor West-Europa en Noord-Amerika een gemiddelde zien van 40%. Het gemiddelde jaarlijkse groeipercentage in de VS is 40%, in het Verenigd Koninkrijk ligt dit op 39%. In acht landen verloopt de groei sneller dan in de VS. Koplopers zijn Zweden (201%), Zwitserland (119%) en Taiwan (60%).

De investeringstrend laat volgens het
3i/PricewaterhouseCoopers-rapport ook dit jaar een sterke stijging zien. In de eerste zes maanden van 2000 hebben de investeringen van risicokapitaal al het totaalbedrag voor 1999 overtroffen, in het tweede kwartaal is de gemiddelde financiering per bedrijf opgelopen tot $13,77 miljoen. In de VS ging 95% van alle
risicokapitaalinvesteringen (5% meer dan in het vorige jaar) naar technologiebedrijven.

Elizabeth Schaefer (Private Equity Partner PricewaterhouseCoopers): 'De aandelenmarkt is misschien onzeker over de economische situatie, maar risicokapitaalverstrekkers zijn dat niet. Zij hebben vertrouwen in de toekomst. Als er geen rampen plaatsvinden, verwachten wij dat venture capital investeringen in de VS in 2000 zullen verdubbelen ten opzichte van 1999.'

In West-Europa is in de eerste helft van dit jaar naar schatting $22 miljard aan fondsen verworven, tegenover $27 miljard in heel 1999. En hoewel het aantal voltooide overnames is gedaald ten opzichte van het recordaantal in de tweede helft van het afgelopen jaar, is de gemiddelde transactiegrootte blijven groeien. De interesse in kleinere 'old economy' bedrijven neemt af, terwijl de concurrentie op het gebied van grotere, geavanceerde overnames toeneemt, vooral nu er nieuwe fondsen op de markt komen uit Europa en de VS.

Alle signalen duiden volgens Martin Gagen, President & CEO van 3i VS, op een langetermijngroei van de markten voor particulier aandelenvermogen en risicokapitaal in de VS. 'De belangrijkste drijvende kracht is het algemene vertrouwen in de economie in de VS als gevolg van de lage inflatie, de lage werkloosheid, de grote consumentenvraag en een hoge mate van innovatie. Zo ontstaat een uitstekende omgeving voor investeringen en hoge opbrengsten.'


- einde -

OPMERKINGEN VOOR DE REDACTIE

Over 3i (www.3i.com)

3i biedt kapitaal, kennis, inspiratie en connecties voor het opzetten en ontwikkelen van succesvolle onafhankelijke ondernemingen overal ter wereld door middel van de financiering van startende ondernemingen, en van management buy-outs of buy-ins in de beginfase en bij groei en herstel.

3i is een FTSE 100-onderneming met activa ter waarde van meer dan $15 miljard. 3i investeert in ambitieuze, groeiende bedrijven in alle sectoren via het eigen netwerk van teams in Europa, Azië-Oceanië en de VS. 3i beheert $3,7 miljard niet-genoteerde fondsen van derden die, evenals de eigen fondsen, kunnen worden geïnvesteerd. Het bedrijf investeert elke werkdag meer dan $8,6 miljoen. Technologiebedrijven maken momenteel 40% uit van de portefeuille van 3i. In het afgelopen boekjaar heeft 3i geïnvesteerd in meer dan 350 technologiebedrijven.

Contactpersoon media 3i:
Eric van Kleef (Burson-Marsteller)
Telefoon: +31 70 362 4861

Managing Director 3i Benelux:
Guy Zarzavatdjian
Telefoon: +31 20 3057 444

PricewaterhouseCoopers (www.pwcglobal.com)

PricewaterhouseCoopers is 's werelds grootste professionele dienstverlener. PricewaterhouseCoopers maakt gebruik van de kennis en vaardigheden van meer dan 150.000 medewerkers in 150 landen om klanten te helpen bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen en bij het meetbaar uitbreiden van hun mogelijkheden op het gebied van waardevermeerdering, risicobeheersing en prestatieverbetering in onze Internet-maatschappij.

De Global Technology Industry Group van PricewaterhouseCoopers werkt vanaf de start tot en met de eerste openbare emissie en daarna, samen met internationaal gevestigde en snel groeiende technologiebedrijven en biedt een volledig scala van services op het gebied van financiën, belastingen en juridische zaken, bedrijfsfinanciering en bedrijfsadvisering, die worden geleverd door specialisten uit de branche.

Media Contact PWC:
Meint Waterlander
Telefoon: 020 5685952
Website: www.pwcmoneytree.com

17 okt 00 00:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...