Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: diverse 17-10-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
dinsdagochtend 17 oktober 2000

Dagelijkse berichten

Uithuizermeeden: visser bestolen
Uit het Eemspolderkanaal bij Uithuizermeeden zijn het afgelopen weekend een 30-tal palingfuiken gestolen. De eigenaar merkte de diefstal toen hij de fuiken wilde lichten om een aantal repareren. De man, een 59-jarige inwoner van de gemeente Eemsmond, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Hij lijdt een schade van ongeveer 3000 gulden.

Marum: gewonde bij verkeersongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Marum is gistermorgen een 36-jarige man uit Ten Boer gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt en botste tegen de vangrail. Hij is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto liep aanzienlijke schade op.

Sauwerd: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie gistermiddag een 58-jarige man uit Sauwerd aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij controle door de politie te veel alcohol te hebben gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 1.6 promille alcohol vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Stadskanaal: snorfietser aangehouden
De politie heeft gistermiddag op de Handelskade in Stadskanaal een 45-jarige man uit Gasselternijveen aangehouden. De man reed op een snorfiets en bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Hij had wel een rijbewijs maar dat bleek te zijn ingenomen. Hij reed dus met een motorrijtuig terwijl hem de bevoegdheid tot het besturen daarvan was ontzegd. Bij de controle door de politie bleek de snorfiets ook niet verzekerd te zijn. De man kreeg en bekeuring en is na verhoor heengezonden. Zijn snorfiets is door de politie vastgehouden.

Stadskanaal: controle autogordels
Op verschillende plaatsen in Stadskanaal heeft de politie gisteren controles gehouden op het dragen van autogordels. In totaal werden 220 autos gecontroleerd. Achttien mensen kregen een boete voor het niet dragen van de gordel.

Warffum: auto in sloot
Een 20-jarige automobiliste uit Warffum belandde gisteravond met haar auto in een sloot langs de Kloosterweg in Warffum. De vrouw verloor de macht over het stuur, vermoedelijk tengevolge van gladheid door modder. Alhoewel dit door middel van borden en knipperlichten was aangegeven begon de auto van de vrouw te glijden en kwam in de links van de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurster raakte niet gewond. Haar auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld. De wagen, die aanzienlijke schade opliep, wordt door de politie op technische gebreken onderzocht.

Groningen: vechtpartijtje Grote Markt
Een 26-jarige dronken stadjer die zich maandagnacht agressief gedroeg op de grote Markt en werd aangesproken door een 22-jarige plaatsgenoot gooide hem op de grond. De sussende partij kwam ten val en liep een hoofdwond op. De agressieve man werd vastgehouden en de politie gewaarschuwd. Hij werd meegenomen en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: geluidsoverlastveroorzaker raakt spullen kwijt De politie kwam maandagnacht voor de zoveelste maal aan de deur van een 47-jarige bewoner in de Soerabajastraat wegens geluidsoverlast. De man zette de muziek aanvankelijk zachter maar na tien minuten klonk er weer luide muziek. Hij weigerde de deur open te maken waarop de toegang werd geforceerd en uit de woning behalve een muziekinstallatie ook muziekinstrumenten in beslag werden genomen. De officier van justitie beslist wat er met de spullen zal gebeuren. Vooreerst keerde de rust terug in de straat.

Groningen: overlast van dronkenschap
Een 40-jarige stadjer werd gisteravond op de Grote Markt aangehouden. De man viel voortdurend passanten op straat lastig en stond alles en iedereen bij elkaar te schreeuwen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De agenten namen hem mee naar het bureau waar hij ter ontnuchtering is ingesloten.

Groningen: botsing met auto
Een 55-jarige man uit Groningen bleek gisteravond in de Noorderstationsstraat onder invloed van alcohol met zijn fiets tegen een geparkeerd staande auto te zijn gebotst. Getuigen zagen dat de man al slingerende tegen de auto tot stilstand kwam. Toen agenten de aanrijding wilden gaan opnemen constateerden zij alcohol gebruik bij de fietser. Aan het bureau bleek bij een blaastest dat de man 1.5 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal.

Groningen: botsing met vrachtauto
Een 44-jarige man uit Groningen botste gistermiddag achter op de vrachtauto van een 53-jarige stadjer. Toen agenten de schade wilden opnemen bleek dat de 44-jarige stadjer onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een blaastest werd een promillage van ruim 2.5 promille geconstateerd. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces verbaal

Groningen: verkoop gestolen goederen
Een 29-jarige man uit Groningen trachtte gisteravond op de Vismarkt gestolen parfums aan de man te brengen. Getuigen waarschuwden passerende agenten. Toen zij een onderzoek in de tas van de man instelden troffen zij daarin verschillende van diefstal afkomstige haarcosmetica, snoepgoed, shag en telefoonkaarten aan. De man kon geen verklaring geven hoe hij aan de goederen was gekomen. Hij werd voor het onderzoek ingesloten.

Groningen: winkeldievegge in cel
Een 33-jarige vrouw zonder vaste woonplaats is gistermiddag overgedragen aan de parketpolitie. De vrouw werd betrapt bij de diefstal van parfum uit een winkel aan de Guldenstraat. Nadat de vrouw aan het bureau was gehoord bleek zij nog 90 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. De vrouw is ingesloten.

Groningen: gesignaleerde
Een 47-jarige man zonder vaste woonplaats werd eveneens op heterdaad betrapt bij een diefstal van huidverzorgende artikelen bij een winkel aan de Dierenriemstraat. De man werd ingesloten in een cel. Hij bleek nog voor meerdere diefstallen gehoord te moeten worden. Bovendien zal hij daarna worden overgedragen aan de parketpolitie voor 14 dagen celstraf

Groningen: mishandeling
Een 21-jarige Hagenaar mocht afgelopen nacht zijn roes in een politiecel uitslapen. De man mishandelde in een café aan de Grote Markt een medewerker van het bedrijf. Toen agenten hem wilden aanhouden begon hij ook de politiemensen uit te schelden en hij verzette zich hevig tegen zijn overbrenging naar het bureau. Uiteindelijk werd hij overmeesterd en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: mishandeling op straat
Een 50-jarige stadjer is gistermorgen op de Laan van de Vrijheid van zijn fiets geslagen door een tweetal mannen van rond de 20 jaar. De man werd door beide daders op de fiets ingehaald, waarbij een van de beide mannen het slachtoffer raakte. Vervolgens ontstond er een woordenwisseling waarbij het slachtoffer een klap kreeg. Toen hij zich verzette kreeg hij van beide verdachten diverse klappen tegen zijn hoofd. Met als gevolg dat het slachtoffer jukbeen letsel en een hevig bloedende neus opliep. De verdachten gingen er hierna vandoor. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: diefstal step
Agenten zagen gisterochtend een 45-jarige stadjer op zijn fiets met een step op de rug over het Kattendiep rijden. Toen zij de man controleerden verklaarde hij de step bij een winkel aan de Vismarkt te hebben gekocht. Agenten vertrouwden het verhaal van de man niet en stelden een onderzoek in bij een fietsenzaak aan de Steentilstraat. Daar bleek al snel dat de step voor de winkel was weggenomen. De verdachte bekende de diefstal en werd na gehoord te zijn heengezonden.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...