Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-10-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Transportcontrole A12

MAARSSEN/HARMELEN Op maandag 16 oktober tussen 08.00 en 14.00 uur is op de A12 nabij Harmelen een grootscheepse controle op gebied van transport gehouden. Ruim honderd vrachtautos zijn daarbij gecontroleerd. In totaal werden 13 processen verbaal opgemaakt.

De actie was een samenwerking tussen de Inspectie Milieuhygiene van het Ministerie van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu, het bureau Milieuhandhaving Politie Utrecht- West, de douane, het Korps Landelijke Politiediensten, de Rijksverkeersinspectie, de provincie Utrecht, de Algemene Inspectiedienst en Koninklijke Marechaussee. Zowel het vrachtverkeer in de richting van Den Haag als in de richting van Utrecht werd op de A12 ter hoogte van Harmelen door motorrijders van de weg gehaald en naar de controleplaatsen geleid.

Bij de controle werd speciaal gelet op zaken als naleving van de grensoverschrijdende overbrenging van afvalstoffen, binnen, naar en uit de Europese Gemeenschap, geregeld in de E.G.-verordening, de wet Milieubeheer, de wet Milieugevaarlijke stoffen, de Arbeidstijdenwet en de technische staat van de vrachtautos.

In totaal zijn 110 voertuigen gecontroleerd waarbij dertien processen verbaal zijn opgemaakt. De overtredingen hadden betrekking op technische gebreken, overtreding van de Provinciale Milieu Verordening, de wet Milieubeheer / gevaarlijke stoffen. Ook werden twee bestuurlijke waarschuwingen gegeven.

De controle maakt deel uit van de jaarlijkse landelijke controles die door het ministerie van VROM worden geinitieerd en door de regiokorpsen worden uitgevoerd in samenwerking met de diverse bovengenoemde diensten.

Oproep getuigen

MAARSSEN De politie is op zoek naar getuigen van een schennispleging die zaterdag 14 oktober rond 08.40 uur plaats zou hebben gehad aan de Busdijk in Maarssen. De man, een 33-jarige inwoner van Maarssen is door de politie aangehouden nadat er een melding was binnengekomen. Er zouden mogelijk meerdere getuigen zijn geweest. Voor de afwikkeling van de zaak is de politie op zoek naar deze mensen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Maarssen via 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie