Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke vijfassige Scania voor N. Brouwer en Zn.

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

17-10-00 10:00:00

Unieke vijfassige Scania voor N. Brouwer en zn. B.V.

De firma N. Brouwer en Zn. B.V. uit Nieuwegein heeft een zeer bijzondere Scania in ge-bruik genomen. De P144GB10x4/6NZ is uitgerust met een CP19 cabine met verlaagd dak, een 530 pk V8-motor, een vijfde gestuurde as en een hydraulische koppelomvormer. Met een speciaal vervaardigde 5-assige Nooteboom dieplader vervoert deze Scania met gemak zware heistellingen en mobiele kranen. Het totale treingewicht loopt op tot maxi-maal 130 ton.

De specificaties geven aan dat deze Scania niet een gewoon productie-exemplaar is. Het voertuig is gebouwd in Zweden; als 4-asser en voorzien van een hoge R-cabine. Dealer Alex van Keulen heeft de auto vervolgens voor een groot deel opnieuw gemoduleerd, omdat zaken als de tank en accus een nieuwe plek dienden te krijgen. Vervolgens werd bij een gespecialiseerd bedrijf de vijfde as gemonteerd.

Daarna werd bij dealer Alex van Keulen de vijfasser opnieuw opgebouwd en voorzien van een lage P-cabine. Daarbij moest onder andere rekening worden gehouden met het feit dat de hoogte maximaal 2,70 meter mocht bedragen. Hiervoor is het dak aangepast. In het interieur valt de verbrede tunnel op, die nodig is om de V8-motor in de lage P-cabine voldoende plek te geven. De totale ombouwtijd bedroeg drie maanden.

Het verlengde schuifframe voor de schotel maakt het ook mogelijk de P144 in te zetten voor een semi- of eurotrailer. Dankzij het modulaire specificatiesysteem van Scania konden de door Brouwer gewenste modifica-ties redelijk eenvoudig op het chassis worden aangebracht. Het resultaat is een uiterst flexibel gespecificeerde trekker die optimaal ingezet kan worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie