Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie ministerie SZW voor gemeenten op internet

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MIN SZW: Informatie ministerie SZW voor gemeenten op internet

Nr. 2000/185
17 oktober 2000

Informatie van ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor gemeenten op internet

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag het zogeheten Gemeenteloket op internet geopend. Op deze internetsite staat informatie die op de eerste plaats is gericht op mensen die zich bij gemeenten bezig houden met het beleid op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid. Het internetadres van het Gemeenteloket is: gemeenteloket.minszw.nl

Direct na de startpagina van het gemeenteloket volgt het laatste nieuws over het SZW-beleid gericht op gemeenten. De meeste informatie wordt aangeboden in de vorm van dossiers waarin steeds de laatste stand van zaken wordt weergegeven, bijvoorbeeld over de behandeling van een wetswijziging in het parlement. Bij veel dossiers staan praktijkvoorbeelden en antwoorden op veel gestelde vragen. Daarnaast verwijst elk dossier naar relevante persberichten, toespraken, onderzoeken, beleidsdocumenten en voorlichtingsmateriaal.

De informatie op het Gemeenteloket is gegroepeerd rond vier thema.s: activering en uitstroom, inkomenswaarborg, handhaving en adequate uitvoering. In de agenda staat informatie over SZW-bijeenkomsten, de behandeling van SZW-onderwerpen in de Tweede Kamer en over activiteiten waarbij de bewindspersonen van het ministerie zijn betrokken. Opmerkingen en vragen waarop het antwoord niet te vinden is in de rubriek 'Veelgestelde vragen' kunnen via email naar het ministerie worden gestuurd dat zo snel mogelijk reageert.

Naast het Gemeenteloket zijn er andere nieuwe vormen van uitwisseling van informatie tussen het ministerie en de gemeenten. Als ondersteuning van het loket op internet verschijnt maandelijks de 'SZW-Gids, webwijzer voor gemeenten' in gedrukte vorm. Deze wijzer biedt een overzicht van de laatste ontwikkelingen en vestigt de aandacht op nieuwe informatie op het loket.
In een serie landelijke bijeenkomsten kunnen gemeentebestuurders en
-ambtenaren van gedachten wisselen met SZW.ers. Een telefonische servicelijn voorziet in rechtstreeks contact tussen de gemeenten en het ministerie.

Het Gemeenteloket is ook te raadplegen via Gemnet. Het internetadres via deze weg is: web.gemeenteloket.minszw.gemnet.nl

17 okt 00 11:01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie