Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagochtend 17 oktober 2000 tot 10.00 uur
10:29 dinsdag 17 oktober 2000

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622 662875

MEPPEL
Doorrijden na ongeval
Maandagmiddag tegen 16.30 uur ontstond een frontale aanrijding op de kruising van de Q365 met de Oosterboerweg. Een 26-jarige vrouw uit Meppel kreeg geen voorrang van de bestuurder van een witte terreinauto. Deze reed de Q365 op vanaf de Oosterboerweg. De vrouw week uit en botste daardoor op de linkerweghelft frontaal tegen een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 79-jarige vrouw uit De Wijk. Beide vrouwen raakten gewond en zijn met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De bestuurder van de terreinauto, een witte met rode letters, is na het veroorzaken van dit ongeval doorgereden zonder zich verder ergens om te bekommeren. De politie is op zoek naar deze bestuurder.

SCHOONOORD
Onder invloed
Maandagnacht tegen 1.30 uur reed een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Tramstraat. Bij de ademtest blies hij 660, 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook bleek de auto onverzekerd te zijn en niet voorzien van een geldige APK-keuring. Deze zaak is afgehandeld met snelrecht voor wat betreft het rijden onder invloed, en een proces-verbaal voor de andere feiten.

ASSEN
Auto-inbraken
Maandagavond is ingebroken in een auto aan de Javastraat. De 25-jarige eigenaar uit Groningen is de radardetector kwijt. Aan de Oude Molenstraat is een radio gestolen uit de auto van een 42-jarige Assenaar.

NIEUW-DORDRECHT
Inbraak café
Maandagnacht is ingebroken in een café aan de Vastenow. Om binnen te komen is een raam aan de achterzijde vernield. De kassa, een donkerblauwe met een bedrag aan kleingeld, is weggenomen.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Maandagmiddag rond 17.30 uur is een 24-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van cosmetica ter waarde van ongeveer 36 gulden. Dat gebeurde in een winkel aan de Tamboerpassage. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

ASSEN
Tasjesroof
Maandagmiddag tegen 16.45 uur stond een 79-jarige vrouw te wachten in een portiek aan de Beilerstraat. In dat portiek komt een man binnen, die haar tas uit de handen grist. Daarna rent hij naar buiten, stapt op een fiets een rijdt weg het Asser Bos in. De dader is een man tussen 30 een 40 jaar, met een mager postuur, en rood slierterig haar.

ZUIDLAREN
Rustige nacht
De nacht voorafgaand aan de Zuidlaarder Markt is rustig verlopen. Vermeldenswaardig is dat de politie tegen 4.00 uur een auto aantrof met daarin 3 mannen, die in het bezit waren van een geringe dealerhoeveelheid drugs, zoals XTC, speed, cocaïne een hennep. De drie, 17, 18 een 21 jaar oud en afkomstig uit Assen, zijn aangehouden. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie