Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Doetinchem stimuleert seksinrichtingen niet

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Seksinrichtingen

Sinds 1 oktober 2000 is prostitutie niet meer strafbaar. Door de prostitutie als een normaal bedrijf aan te merken, wil de rijksoverheid bereiken dat mogelijke criminele zaken als illegale vrouwenhandel, misbruik van minderjarigen, wapen- en drugshandel tegengaan. De gemeente Doetinchem is voorstander van dit beleid, maar dat betekent niet dat de gemeente prostitutie stimuleert.

Omdat er sprake is van een bijzondere bedrijfstak heeft de gemeente regels voor de seksinrichtingen gemaakt. De gemeenteraad heeft raam- en straatprostitutie verboden en wil geen seksinrichtingen in woonwijken of het winkelgebied. Er mogen maximaal drie seksinrichtingen in de gemeente zijn. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie