Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderwijssamenwerking Nederland en Nedersaksen

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 17-10-2000 Home

Persbericht
nummer 131

Stimulans uitwisseling tussen Nederlandse en Duitse scholen Nederland en Nedersaksen tekenen voor meer onderwijssamenwerking

Nederland en Nedersaksen gaan intensiever met elkaar samenwerken op het gebied van primair en voortgezet onderwijs en secundair beroepsonderwijs. Minister Hermans (OCenW) en zijn collega minister Jürgens-Pieper (Kultusministerie Nedersaksen) stimuleren de samenwerking tussen Nederlandse en Duitse scholen in de zin van schoolpartnerschappen, uitwisselingen tussen leerlingen, docenten en (taal)assistenten, en tal van andere gezamenlijke activiteiten. Beide ministers leggen hiervoor de basis in een Gemeenschappelijke Verklaring die zij vandaag in Hannover ondertekenen.

De samenwerking staat in het teken van de Duits-Nederlandse vriendschap en de wens de wederzijdse betrekkingen uit te breiden en de waardering voor elkaars geschiedenis en cultuur te stimuleren. De Gemeenschappelijke Verklaring benadrukt vooral de politiek-historische vorming ter bevordering van de Duits-Nederlandse betrekkingen, grensoverschrijdende samenwerking in het kader van een levenlang leren en het belang van kennisoverdracht, vooral op het gebied van ICT.

De Gemeenschappelijke Verklaring is een extra stimulans voor de al bestaande samenwerking tussen Nederlandse en Duitse scholen. Zo vindt samenwerking in het primair en voortgezet onderwijs al jaren plaats in het kader van het Duitsland Plus programma. De grensoverschrijdende samenwerking met scholen voor het secundair beroepsonderwijs speelt zich af binnen het BAND programma (Bilateraal Austausch Programma Nederland-Duitsland).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie