Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Noord-Holland over rapport baggerbeleid

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum17 oktober 2000Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpBaggerbeleid, commissie beleidsevaluatieFax(023) 514 41 55 (Heden per email verzonden aan lijst 001, 004 t/m 013) Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Gedeputeerde Staten over rapport Commissie Beleidsevaluatie

Baggerbeleid is laatste twee jaar veranderd De Commissie Beleidsevaluatie heeft in haar rapport over de uitvoering van het provinciaal baggerbeleid alleen de gang van zaken tussen 1993 en 1998 onderzocht. Door conclusies te trekken voor de huidige beleidspraktijk zonder de feiten van 1999 tot heden te onderzoeken, wordt de indruk gewekt dat er de laatste twee jaar niets veranderd zou zijn. Dat is pertinent onjuist: zo is er bijvoorbeeld geen onduidelijkheid meer over het bestuurlijk trekkerschap en wordt ook eensgezind met Rijkwaterstaat opgetrokken in de aanpak van het baggerprobleem.

De belangrijkste feiten van 1999 op een rijtje: het jaar waarin de provincie twee concrete initiatieven nam om het baggerprobleem aan te pakken. Overtuigd van de ernst van de problematiek was op voorstel van GS- in 1999 een meerderheid van Provinciale Staten in 1999 bereid een grootschalig opslagdepot in het IJmeer ruimtelijk mogelijk maken. Dit beleid is uiteindelijk door de Tweede Kamer geblokkeerd. Als reactie daarop hebben GS vervolgens eind vorig jaar samen met de rijksoverheid het baggerplatform opgericht. Dit platform onder leiding van een onafhankelijk voorzitter (mevrouw Leemhuis-Stout) adviseert begin volgend jaar GS over breedgedragen en uitvoerbare oplossingen voor verwijdering en verwerking van bagger uit (rijks)wateren in Noord-Holland. Het baggerplatform bestaat onder andere uit de betrokken waterbeheerders, verwerkers en, afnemers en milieu-organisaties. Het baggerplatform is ondermeer ingesteld om antwoord te geven op vragen die de Commissie Beleidsevaluatie nu stelt.

Inlichtingen voor de pers: Krijn van Rijn, bureau Communicatie, tel. (023) 514 40 45. Inlichtingen voor anderen: Jaap Buisman, afdeling ELM, tel. (023) 514 37 71

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie