Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitspraak in de 'parkeerbeheer-zaak'

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gerechtshof Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gerechtshof Amsterdam

Persbericht van 17 oktober 2000 van het gerechtshof te Amsterdam .

Door een strafkamer van het gerechtshof te Amsterdam is vandaag uitspraak gedaan in de "parkeerbeheer-zaak". Zes verdachten, onder wie vijf voormalige ambtenaren van de dienst Stadstoezicht, stonden terecht wegens onder meer het verduisteren van een aanmerkelijke hoeveelheid geld uit parkeerautomaten. De voormalige ambtenaren zijn allen tot een gevangenisstraf veroordeeld van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met omzetting van het onvoorwaardelijke deel van de straf in 240 uren dienstverlening. In zijn strafmotivering heeft het hof de inhoud van KPMG-rapport over de dienst Stadstoezicht van 22 december 1997 een rol laten spelen. Uit dat rapport blijkt dat de organisatie van genoemde dienst veel te wensen over liet.

De verdachte die geen ambtenaar was, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Zijn aanbod tot dienstverlening is afgewezen, omdat bij hem diverse vuurwapens zijn aangetroffen, terwijl hij ook eerder al was veroordeeld voor het voorhanden hebben van een vuurwapen.

In eerste aanleg zijn door de rechtbank aan deze verdachten gevangenisstraffen opgelegd variërend van 15 tot 24 maanden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie