Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enschede betreurt uitspraak dwangsombesluit Haarman Vuurwerk

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Persverklaring

17 oktober 2000

De Gemeente Enschede heeft met teleurstelling kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State inzake het preventief dwangsombesluit van Haarman Vuurwerk. Dit preventief dwangsombesluit heeft de Gemeente genomen om te voorkomen dat de firma Haarman 350 ton vuurwerk afkomstig uit China zou opslaan op de locatie aan de Winterweg.

De gemeente vindt het opmerkelijk dat de Raad van State oordeelt dat zij onvoldoende heeft onderbouwd dat de sprinklerinstallatie bij Haarman Vuurwerk gecertificeerd moest worden. Het is namelijk aan het bedrijf om een certificaat voor de sprinklerinstallatie te overleggen.

De gemeente stelt nu alles in het werk om zelf de sprinklerinstallatie op goede werking te onderzoeken en heeft een erkend bedrijf hiertoe inmiddels opdracht gegeven.

Nog steeds controleert de gemeente het bedrijf Haarman. Van de zending van 350 ton vuurwerk uit China is nog niets getraceerd, noch opgeslagen bij het bedrijf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie