Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

14,6 miljoen voor verkeersprojecten in Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 17 oktober 2000 Persbericht nr. 178

14,6 miljoen voor verkeersprojecten in groningen

Gedeputeerde staten hebben de concept prioriteitenlijst van de gebundelde doeluitkering (gdu) 2001 vastgesteld. met het bedrag van ruim 14 miljoen kunnen regionale en lokale wegen in de provincie groningen aangepakt worden. van dit bedrag gaat f 7,1 miljoen naar projecten van de gemeente groningen. van dit bedrag wordt f 1 miljoen gebruikt voor de ringwegen om de stad. de provincie reserveert f 2,5 miljoen van het gdu-geld van maatregelen aan de westelijke ringweg. dit om ervoor te zorgen dat de stad groningen bereikbaar blijft. verder heeft gs besloten om f 500.000,- in te zetten voor het stov.

Omdat financiering van gdu-projecten altijd gepaard moet gaan met financiering van de provincie of betrokken gemeente (co-financiering), kan nu al worden gezegd dat er volgend jaar voor circa f 80 miljoen aan projecten wordt uitgevoerd. de projecten liggen op het terrein van openbaar vervoer, fiets- en autovoorzieningen en verkeersveiligheid. de projecten die geselecteerd zijn moeten zorgen voor: beperking van de groei van de automobiliteit, de kwaliteit van fietspaden en het openbaar vervoer verbeteren, zorgen voor een goed hoofdwegennet of bijdragen aan de verkeersveiligheid.

geselecteerde projecten

volgend jaar wordt er voor f 500.000,- geïnvesteerd in plannen van het stov. het gaat dan om maatregelen aan het transferium in winsum en de aanleg van een busbaan, als onderdeel van het zogenaamde kieldieptrace in de gemeente hoogezand-sappemeer.

voor het fietsverkeer worden volgend jaar twee projecten uitgevoerd: de antwerpentunnel van de gemeente groningen om de wijk klein martijn en het bedrijventerrein zuidoost te ontsluiten en fietsvoorzieningen aan de brug in de adriaan tripweg in veendam.

andere voorzieningen die volgend jaar worden uitgevoerd zijn: een dubbele rotonde bij de op- en afritten van de a7 bij zuidbroek, een deel van het project parkeerroute 1 in stadskanaal, de aanleg van de tunnel kieldiep west in het stadshart van hoogezand en maatregelen om de bebouwde komgrens beter aan te geven in kornhorn.

om de verkeersveiligheid op de wegen in de provincie te verbeteren zijn de volgende projecten gehonoreerd: herinrichting van de weg door de bebouwde kom in wedde, het duurzaam veilig-project in pieterzijl, de hoofdstraat in midwolde, de aanleg van de noordelijke rotonde bij knijpsbrug in hoogezand, en het verbeteren van de aansluiting meerweg in haren en het duurzaam veilig project van de gemeente bedum.

voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

machteld schierbeek, afdeling bestuurscontacten provincie groningen, tel.: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie