Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provinciaal geld voor waterproject Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Provinciaal geld voor waterproject

De Provincie geeft 140.000,- aan het project Marktontwikkeling in de waterketen. De subsidie is aangevraagd door het Cartesius Instituut in Franeker. Doel van het project is het ondersteunen van het Friese bedrijfsleven bij de ontwikkeling van nieuwe markten voor integrale waterdiensten. De totale kosten van het project zijn 383.000,-; ook diverse marktpartijen betalen mee. Het initiatief past prima bij het provinciale beleid, waarbij de stimulering van watertechnologie één van de speerpunten is. De provincie ondersteunt daarbij initiatieven die ervoor zorgen dat de potentie en het sterke imago van Fryslân op watergebied economisch beter benut kunnen worden.

Het project bestaat uit het opbouwen van een betrouwbaar netwerk in het buitenland en uit het maken van een beslissingsondersteunend model. Daardoor zo verwachten de initiatiefnemers worden de hoge risicos beperkt, die verbonden zijn aan het ontwikkelen van integrale waterdiensten in het buitenland. Naast het Cartesius Instituut nemen de volgende bedrijven deel aan het project: NUON Water, Paques BV, Stork Friesland en Landustrie.
De provincie is van plan in de toekomst meer van dergelijke initiatieven te ondersteunen die in de zogenaamde pre-commerciële fase zitten.

Het project kan dit najaar nog van start gaan.

Nummer: 182
Datum: 17 oktober 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie