Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Hermans geeft vijf miljoen aan Open Universiteit

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 17-10-2000 Home

Persbericht
nummer 133

volgend jaar nog geen bezuiniging
Vijf miljoen voor open universiteit

In 2001 stelt minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen éénmalig een bedrag van vijf miljoen beschikbaar voor de Open Universiteit. Met dat bedrag maakt de minister de eerder voorgenomen bezuiniging voor dat jaar ongedaan. Dat staat in de nota van wijziging op de ontwerpbegroting 2001, die Minister Hermans vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. De minister wil de Open Universiteit meer ruimte bieden om de plannen voor de ontwikkeling van de organisatie uit te werken. De korting op de rijksbijdrage na 2001 aan de Open Universiteit vervalt echter niet.

De bezuiniging voor de Open Universiteit, oplopend van vijf miljoen in 2001 tot 15 miljoen per jaar vanaf 2003, was aangekondigd in het Hoger Onderwijs en Onderzoeksplan (HOOP) 2000 en opgenomen in de begroting. De achtergrond hiervan is een daling van het aantal tweede kans-studenten bij de Open Universiteit, binnen een eveneens dalend totaal aantal studenten.

De Open Universiteit werkt aan de vorming van de Digitale Universiteit, een hecht samenwerkingsverband op het gebied van virtueel onderwijs. Partners in dit consortium zijn drie universiteiten en acht hogescholen. Inmiddels heeft minister Hermans een voortgangsrapportage van het businessplan voor dit consortium ontvangen. Hij heeft toegezegd op basis van het definitieve plan middelen toe te kennen aan de Digitale Universiteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie