Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kodak introduceert Advantix camera's

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kodak Advantix camera's voor probleemloos fotograferen

Consument kan kiezen uit vier gebruiksvriendelijke APS-modellen

Vianen, 17 oktober 2000 - Kodak presenteert vier analoge camera's, die dankzij het succesvolle Advanced Photo System (ASP) garant staan voor probleemloos en creatief fotograferen. Het gaat om de Kodak Advantix C800, een geavanceerde zoomcamera met talloze opties; de gunstig geprijsde F350 als opvolger van de zeer populaire F300; de praktische en creatieve F600; en tenslotte de ultra-compacte en spatwaterdichte T700. Alle Advantix camera's zijn ontworpen volgens het principe dat een camera zich aan de fotograaf moet aanpassen in plaats van de fotograaf aan de camera.

APS-films hebben geen los filmeinde, kunnen zeer eenvoudig in de camera worden geschoven en worden altijd correct getransporteerd. APS-camera's zijn bovendien beveiligd tegen het per ongeluk openen van het cassettehuis wanneer de film niet is teruggespoeld. Alle Kodak Advantix APS-camera's ondersteunen drie populaire opnameformaten: klassiek (C), breedbeeld (H) en panorama (P). Ontwikkelde films worden standaard teruggeleverd met een full color indexprint op basis waarvan de gebruiker kan kiezen welke opnames afgedrukt moeten worden.

Kodak Advantix C800 camera
De nieuwe Advantix C800 is een kwaliteitscamera voor de hobbyfotograaf die alle voordelen biedt van het gebruiksvriendelijke APS-systeem. De camera werkt met de Picture Quality Information Exchange Technology (PQIX), die ervoor zorgt dat onder minder gunstige (licht)omstandigheden gemaakte foto's toch zeer fraai worden afgedrukt. De camera legt namelijk van elke opname de belichtingsgegevens digitaal vast op de film, zodat het fotolab vervolgens automatisch intelligente correcties kan toepassen. Tevens worden datum en tijd van de opname vastgelegd. Op de achterzijde van elke afdruk worden deze gegevens afgedrukt.

De fraai vormgegeven C800 is voorzien van een zoomobjectief waarmee objecten drie maal vergroot kunnen worden. Het LCD-scherm van de C800 geeft overzichtelijk alle informatie en instellingen weer. Net als de andere camera's in de C-serie bevat de C800 een slanke 'Flip Flash Plus'- opklapflitser. Deze flitser zorgt voor een optimale invulflits bij daglicht, reduceert het flitslicht bij close-ups in donkere omstandigheden, heeft een rode-ogen-reductie en een korte laadtijd. De zogenaamde Mid Roll Change (MRC) maakt het mogelijk om een film tussentijds terug te spoelen en op een later tijdstip weer naar de laatste positie te transporteren. De Advantix C800 is reeds leverbaar en heeft een adviesprijs van fl. 499,- incl. btw.

Kodak Advantix F350
De Kodak Advantix F350 is door zijn lage prijs een camera voor iedereen die kennis wil maken met het APS-systeem. Met de fixed focus, de volautomatisch ingebouwde flitser en de APS-beveiliging van het filmtransport kunnen met de compacte en zeer lichte Advantix F350 gemaakte foto's praktisch niet mislukken. De F350 heeft een klein LCD-scherm met het aantal genomen foto's en een aanduiding voor de ingebouwde zelfontspanner. De F350 biedt net als de andere APS-camera's van Kodak drie opnameformaten, waaronder de panoramastand, en een standaard indexprint bij de ontwikkelde film. De F350 is de opvolger van de F300 camera, een van de meest succesvolle modellen uit de reeks Advantix camera's die in 1999 werd geïntroduceerd. De F350 heeft de afmetingen 100 x 59 x 36 mm en weegt slechts 93 gram. Met de lage adviesprijs van fl. 99,- incl. btw is de F350 de goedkoopste Advantix-camera.

Kodak Advantix F600
De Advantix F600 is letterlijk en figuurlijk een wat zwaardere camera dan de F350. Met de automatische scherpstelling verdeeld over 87 zones en de zoomlens met een bereik van 30 mm tot 60 mm komt de F600 tegemoet aan de wensen van de fotograaf die maximaal creatief wil fotograferen. De zoeker geeft de drie APS-beeldformaten zeer scherp weer, waardoor een optimale inschatting van het eindresultaat mogelijk is. Het LCD-scherm geeft overzichtelijk alle functies weer, waaronder de datum/tijd-functie, de zelfontspanner en alle flitsopties (inclusief rode-ogen-reductie). De F600 heeft de afmetingen 119 x 64 x 39 mm en weegt 205 gram. De adviesprijs van de F600 bedraagt fl. 299,? incl. btw.

Kodak Advantix T700 camera
De nieuwe Advantix T700 is een zeer compacte camera voor fotografen die altijd op hun camera willen kunnen vertrouwen. De T700 is duurzaam uitgevoerd en bevat rubberen afdichtingen van de knoppen, het cassettehuis en het batterijhuis, waardoor de camera spatwaterdicht is. Deze focus op robuustheid neemt niet weg dat de camera is voorzien van een zoomobjectief. De T700 bevat het 'Flip Flash Plus'-opklapflitssysteem en de intelligente beeldcorrectie-functie waarmee ook de C-serie is uitgerust. De T700 weegt slechts 150 gram. De Advantix T700 is leverbaar vanaf eind oktober 2000 en heeft een adviesprijs van fl. 549,- incl. btw.

Kodak is wereldwijd marktleider op het gebied van fotografie. Kodak bedenkt, ontwikkelt en verkoopt onder de merknaam Kodak en Kodak Images, accessoires (randapparatuur), consumptieartikelen en verleent services op elk gebied van de consumentenfotografie: camera's (APS en camera's voor eenmalig gebruik), films (negatieven en afdrukken), fotografische afhandeling (ontwikkelen, afdrukken en logistiek). Kodak verzekert haar klanten dagelijks van de beste services en de meest hoogwaardige en innovatieve producten.

Voor meer informatie:
Kodak Nederland B.V.
Contactpersoon: Inge Vaes
Tel.: 0347 - 36 36 36

of

Monogram Communication Strategies (MCS)
Contactpersoon: Anita Blank-Schoordijk, Judith van Essen Tel.: 023 - 562 82 08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie