Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joint venture tussen Bekaert en C.M.T.M

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 17.10.2000

JOINT VENTURE TUSSEN BEKAERT EN C.M.T.M : BEKAERT CMTM GmbH

N.V. Bekaert S.A. (Bekaert - België) en C.M.T.M (Composite Materials Technology and Manufacture) Dr. MUELLER VERFAHRENSTECHNIK GmbH (Duitsland) hebben een overeenkomst ondertekend om een 76/24 joint venture te vormen onder de naam van BEKAERTCMTM GmbH.

De nieuwe joint venture zal deel uitmaken van het departement Technologie van Bekaert en staat in ondersteuning van de Global Business Unit Cable Solutions. De nieuwe vennootschap, geïncorporeerd in Bekaert Deutsche Holding in Duitsland, zal cold cladded draden produceren voor toepassingen in diverse groeimarkten zoals telecommunicatie, energietransmissie, bouw en machineverwerking.

De fabriek is gevestigd in Saalfeld (Thüringen, Duitsland) en zal cold cladded halfproducten ontwikkelen en produceren. Bestaande Bekaertvestigingen zullen ingeschakeld worden voor de verdere verwerking. De nieuwe joint venture zal een breed productengamma aanbieden in zowel koper, messing, aluminium en roestvast (WIRINOX®) bedekte staaldraden evenals in roestvast bedekt koperdraad in diverse afmetingen en met verschillende geleidbaarheid en corrosiewerende eigenschappen.

C.M.T.M. is een 8 jaar jonge en kleine onderneming met 20 mensen, die technologie en ervaring opgebouwd heeft in koud (strip) bedekken, resulterend in een aantal basis patenten omtrent producten, processen en uitrusting met een hoge technologische inhoud.

Bekaert is een technologie gedreven onderneming, met hoofdzetel in België. Zij produceert en commercialiseert een brede waaier van producten op basis van metaaltransformatie en allerlei coatingtechnologieën. De huidige activiteiten van het bedrijf zijn hoofdzakelijk opgebouwd rond vier Business Units : Staaldraad, Handelsproducten, Steel Cord en Bekaert Advanced Materials (BAM). In de staalkoordsector bekleedt Bekaert een leidende positie. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het de omzet van zijn snel groeiende BAM-divisie binnen de drie jaar wil verdrievoudigen. De totale omzet van de Bekaertgroep in 1999 bedroeg 2,5 miljard EUR.

De synergie tussen de geavanceerde technologie van C.M.T.M. en de kerncompetenties van Bekaert in draadtrekken, mechanisch vervormen en leggen van deklagen zal resulteren in het bedienen van de markt met nieuwe en bestaande producten in het domein van cold cladding. Het is complementair met de bestaande knowhow van Bekaert in het produceren van aluminium warm bedekte draden, een technologie die verworven werd door de recent gevormde joint venture Bedaltec S.p.A. (Bagnoli di Sopra - Italië).

Dr. V. Müller, afgevaardigd beheerder van C.M.T.M. maakte volgende bedenking : Deze nieuwe joint venture zal een stimulans zijn voor de verdere implementatie en ontwikkeling van de door ons ontwikkelde technologie van cold cladding en biedt mogelijkheden voor een verdere marktpenetratie van onze producten via het wereldwijde verkoopsnetwerk van Bekaert.

P. Denecker, Hoofd Technologie van de Bekaertgroep, verklaarde : Bekaerts technologisch leiderschap in mechanische vervorming en bedekken van draden voor diverse markttoepassingen zal uitgebreid worden door de sterk ontwikkelde en veelbelovende technologie van Dr. Müller.
P. De Muynck, Business Unit Manager van Cable Solutions, voegde daaraan toe : Deze nieuwe joint venture opent nieuwe opportuniteiten die passen in onze business van telecommunicatie en energietransmissie door het aanbod van speciaal bedekte draden met specifieke sterktekarakteristieken en elektrische geleidbaarheid .

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie
:

Pers :
Willy Snaet
Vice-President Corporate Communication and Corporate Secretary N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
E-mail : (Willy.Snaet@bekaert.com) Investor Relations : Jacques Anckaert
Vice-President Investor Relations
N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B - 8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.85
E-mail : (Jacques.Anckaert@bekaert.com)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie