Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: geschiedenis kloostergemeenschap in Hohorst

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Uniek in de stad. De oudste geschiedenis van de kloostergemeenschap op de Hohorst bij Amersfoort, sinds 1050 de Sint-Paulusabdij in Utrecht

Datum dinsdag 17-10-2000
Tijd 14:00 uur

Promovendus mw. C.J.C. Broer

Promotors prof. dr. C. Dekker en prof. dr. P.H.D. Leupen
In deze studie wordt aandacht besteed aan de vroegste geschiedenis van een kloostergemeenschap, die omstreeks het jaar 1000 door bisschop Ansfried van Utrecht werd opgericht bij Amersfoort en rond 1050 door bisschop Bernold werd overgebracht naar de stad Utrecht. Deze kloostergemeenschap stond bekend als de Sint-Paulusabdij en nam een belangrijke plaats in binnen de vijf Utrechtse kapittels. Broer gaat uitgebreid in op de achtergronden en context van de stichting van de Sint-Paulusabdij.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie