Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatie financiële regelingen Eindhoven ook digitaal

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 oktober 2000

Informatie over financiële regelingen ook digitaal

Regelingen WZI toegevoegd aan website gemeente

De gemeente Eindhoven heeft onlangs haar website uitgebreid met de nieuwe rubriek 'werk en inkomen'. Deze rubriek geeft uitgebreide informatie over alle financiële regelingen voor inwoners van Eindhoven die de door de dienst Werk, Zorg en Inkomen (WZI) worden uitgevoerd. De informatie is te vinden op de gemeentelijke website, www.eindhoven.nl, onder 'werk en inkomen'.

'Een steuntje in de rug'
In de rubriek is de informatiegids 'Een steuntje in de rug' opgenomen. Hierin staat informatie over alle financiële regelingen, voorzieningen en subsidies waar inwoners van de gemeente Eindhoven onder bepaalde voorwaarden recht op hebben. Naast een toelichting over de bijstandsuitkering is er ook informatie te vinden over bijvoorbeeld de reductieregeling voor culturele en sportieve activiteiten, de bijdrage voor de aanschaf van duurzame gebruiksgoederen en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Bij elke regeling wordt kort aangegeven voor wie deze bedoeld is en hoe een aanvraag ingediend kan worden.

Overige regelingen
Andere onderwerpen die in de rubriek 'werk en inkomen' aan bod komen, zijn Kinderopvang, de Wet Inkomensvoorziening Kunstenaars (WIK), het Stedelijk Steunpunt Schuldhulp, en het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen Daarnaast is algemene informatie over de dienst WZI in de rubriek te vinden.

Informatiefolders
Inwoners van Eindhoven die de voorkeur geven aan gedrukte informatie, kunnen informatiefolders over de onderwerpen uit de rubriek 'werk en inkomen' ophalen bij het bezoekadres van de dienst Werk, Zorg en Inkomen aan de Deken van Somerenstraat 4 in Eindhoven en bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor, of kunnen deze telefonisch opvragen op telefoonnummer 040 - 238 59 99 (tussen 9.00 en 12.30 uur).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie