Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA wil meer ruimte boven winkelpanden voor studenten

Datum nieuwsfeit: 17-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA: meer ruimte boven winkelpanden bestemmen voor studenten (171000)

Den Haag, 17 oktober 2000

Bij de behandeling van de begroting VROM zal Pieter Jan Biesheuvel aandacht vragen voor jongerenhuisvesting en kamernood bij studenten.

Pieter Jan Biesheuvel: "De huisvesting van jongeren, die voor beroep of studie in een bepaalde stad moeten wonen, blijft een zorgpunt. Er zijn te weinig woningen en kamers beschikbaar en de kwaliteit laat nogal eens te wensen over. Dure kamers die vaak nog brandgevaarlijk zijn ook. Over de brandrisico`s hebben we laatst al vragen gesteld. Maar er moeten ook meer woningen komen. Woningnood voor studenten is een bekend en niet nieuw probleem maar toch gebeurt er niet veel aan. Gemeentes presenteren zich wel als studentenstad maar houden in hun bestemmingsplannen te weinig rekening met jongerenhuisvesting. In samenspraak met woningcorporaties en gemeentes moet een beleid opgezet worden. Er moeten meer mogelijkheden worden gezocht voor studentenhuisvesting in de binnenstad boven winkels en horeca. Dat komt de leefbaarheid in de stad ook ten goede. De binnenstad krijgt een meer bewoond en daardoor vriendelijker karakter (er zijn nu nog veel onbewoonde etages boven winkels). Ook moet er wat aan de kwaliteit van de kamers gebeuren. In afwachting van renovatie zouden meerdere studenten tijdelijk ondergebracht moeten kunnen worden, zonder meteen als kraakwacht te moeten fungeren."

Woordvoerder: Pieter Jan Biesheuvel 070-3182549 Voor verdere informatie: Bieke Oskam 070-3182509

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie