Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie 'Meer meten, beter onderwijs?'

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Meer meten, beter onderwijs?

De negende Groninger Onderwijsdag gaat over de toename van frequente metingen van leerprestaties. Sinds enkele jaren wordt het Nederlandse onderwijs overspoeld met toetsen, monitoringsprogramma's en kwaliteitszorgsystemen. En natuurlijk belaagd door de inmiddels beruchte hitlijsten (Trouw, Volkskrant) met schoolprestaties. Op de Groninger Onderwijsdag wordt geprobeerd hiervan een balans op te maken. Prof.dr. Han Leune, voorzitter van de Onderwijsraad, geeft als eerste zijn visie op de betekenis van standaarden en toetsen voor het stimuleren en bewaken van het onderwijs. Zo ook voor het vergroten van onderwijskansen.. Aansluitend hierop voelt Ed Veenstra, procesmanager PMVO, een aantal ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie