Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadsverkiezingen gemeente Dalfsen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Informatie over Dalfsen Stuur een EMail Trefwoordenregister
Dalfsen, oktober 2000
Thema: Raadsverkiezingen 18 oktober

Stemmen is invloed uitoefenen

Raadsverkiezingen 18 oktober: het begin van een nieuwe toekomst BURGEMEESTERS: STEMMEN IS INVLOED UITOEFENEN

DALFSEN/NIEUWLEUSEN - Burgemeester Leo Elfers en zijn ambtsgenoot Arend ten Oever zijn er duidelijk over: ,,Woensdag 18 oktober is van wezenlijk belang voor de toekomst van de nieuwe gemeente Dalfsen. Alle stemgerechtigde inwoners hebben de mogelijkheid om daar invloed op uit te oefenen: door hun stem uit te brengen tussen 8.00 en 20.00 uur''. Op 18 oktober zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad voor de nieuwe gemeente Dalfsen. Met het toekomstige aantal inwoners van 25.500 zijn er 21 raadzetels te verdelen. Dat zijn er acht meer dan in de huidige gemeente Nieuwleusen en vier meer dan in de huidige gemeente Dalfsen. Er doen zeven partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen: CDA, Gemeentebelangen Dalfsen, VVD, Christen Unie (GPV/RPF), PvdA, SGP en Algemeen Belang 2000.

Verkiezingsavond
In zowel de gemeente Dalfsen als Nieuwleusen wordt er gestemd met de computer. Dat betekent dat de uitslagen in ieder geval voor 20.30 uur bekend zullen zijn. Vanwege het bijzondere karakter van deze raadsverkiezingen -de samenvoeging van twee gemeenten- zal het gemeentehuis van Dalfsen vanaf 20.00 uur open zijn voor iedereen die benieuwd is naar de uitslagen. Deze zullen onder het genot van een hapje en drankje worden gepresenteerd op een groot scherm in de Burgerzaal. De lokale omroep Vechtdal FM verzorgt deze avond een rechtstreekse uitzending vanuit het Dalfser raadhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie