Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwende Nederlandse strips Frankfurter Buchmesse

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Afzender: NuKomix.nl
Datum: 10 oktober 2000

VERNIEUWENDE NEDERLANDSE STRIPS DIT JAAR GEPROFILEERD OP FRANKFURTER

BUCHMESSE

Het stripmakers collectief NuKomix.nl zal op de Frankfurter Buchmesse van 18 t/m 23 oktober 2000 de internationale media en uitgeverijen attent maken op vernieuwende Nederlandse strips.

De Frankfurter Buchmesse start dit jaar met een driejarig stripproject, 'Fascination Comic', waarvoor een speciale hal wordt ingericht. NuKomix.nl, dat op deze eerste editie als enige de Nederlandse strip vertegenwoordigt, is hier een integraal onderdeel van het programma.

NuKomix.nl zal online en offline vernieuwende Nederlandse strips presenteren, neemt deel aan de dagelijkse Buchmesse stripkrant en zal interviews geven aan diverse media. Natuurlijk zal er ook ter plekke getekend worden en komt er een geïllustreerd Buchmesse dagboek op de NuKomix.nl site. Op deze site draait tot aan de Buchmesse al een wisselstrip waaraan een twintigtal Nederlandse tekenaars deelnemen.

NuKomix.nl zal in Frankfurt onder andere vergezeld worden door tekenaar Mark Hendriks, de winnaar van de Stripschapspenning voor het Beste Stripalbum 2000. NuKomix.nl weet zich gesteund door het Consul-generaal der Nederlanden in Duitsland.

NuKomix.nl site: www.nukomix.nl
Buchmesse site: www.buchmesse.de


NuKomix.nl is een collectief van stripmakers dat aan Nederland en de rest van de wereld wil laten weten dat er in de nieuwe Nederlandse strips mooie, goede, gekke en verrassende dingen gebeuren.

Het Comité van Aanbeveling voor NuKomix.nl bestaat uit: Joost Swarte, striptekenaar en ontwerper; Gerrit de Jager, striptekenaar; Peter de Wit, striptekenaar; Dick Matena, striptekenaar; Tonio van Vugt, hoofdredacteur stripblad Zone 5300.

NuKomix.nl is te bereiken via (info@nukomix.nl) of telefonisch via secretaris Nardja Kerkmeer, tel. 020-7767685.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie