Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stille schepen versterken positie Friese jachtbouw

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Stille schepen versterken positie Friese jachtbouw

Leeuwarden, 18 oktober. Uit een sectordoorlichting van het SNN in de scheeps- en jachtbouw is gebleken dat het hoge geluidsniveau van pleziervaartuigen als een probleem wordt ervaren. Daarom organiseert heeft Syntens in samenwerking met de HISWA en NJI op donderdag 12 oktober de aftrap gegevenvan een nieuw project voor 16 ondernemers in de jachtbouw in Friesland. Doel van dit project is om het geluidsniveau van pleziervaartuigen te reduceren.

Tijdens het project worden drie jachten gebouwd die op aanwijzing van een akoestisch adviesbureau 'stiller' worden. Deze aanwijzingen worden vastgelegd in de vorm van een handboek. Daardoor komt er een naslagwerk beschikbaar dat als een technische instructie fungeert om te komen tot een stillere bouwwijze. Hiermee krijgen de jachtbouwers 'gereedschap' in handen waarmee ze in staat zijn om de kwaliteit van hun eindproduct te verhogen.
Om de effecten van het handboek te demonstreren brengen adviseurs bij drie (verschillende) nieuw te bouwen pleziervaartuigen de reductie van geluid in kaart. De adviezen van deze experts, de kennisoverdracht tussen de deelnemers (samenwerking) en de directe toepassing in het individuele bouwproces geven de ondernemers inzicht in mogelijke knelpunten en oplossingen. Volgens Syntens adviseur Klaas Galama is een bijkomend voordeel voor de ondernemers dat de verkoop waarde van een jacht - en daarmee de concurrentiepositie - zal toenemen. Bovendien stellen consumenten steeds hogere eisen aan vaarcomfort. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Friesland.
Meer informatie: Daphne Diephuis (058) 215 81 58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie