Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

woensdagmorgen 18 oktober 2000
11:11 woensdag 18 oktober 2000

Bert Peters 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Nieuw Annerveen, bestuurder ontkomt niet aan politie Gistermiddag omstreeks 17.30 uur kwam een melding dat een auto in de berm lag van de Hunzeweg en de bestuurder er vandoor was gegaan. Agenten troffen de auto aan in de berm/sloot. Een getuige gaf een omschrijving van de bestuurder waarna een motoragent een man zag lopen op en stuk bouwland nabij de Polderweg in Eexterveensekanaal. De motoragent stak het bouwland over en net voor een sloot kon hij de man aanspreken. De man weigerde aanvankelijk medewerking maar koos uiteindelijk eieren voor zijn geld. Controle gaf een alcoholpromillage van 1,1.

Erica, ongeval met letsel
Reed vanmorgen een 16-jarige jongen uit Erica op zijn fiets over het fietspad langs de Ericasestraat. Hij werd ingehaald door een 16-jarige bromfietster uit Schoonebeek toen hij net even naar links uitweek. Een aanrijding was het gevolg. De jongen viel op zijn kin en haalde deze open, ook werd zijn gebit beschadigd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het SZE.

Emmen, paard omgekomen
Reed gistermiddag een 11-jarig meisje uit Emmen op het paard dat zij verzorgt. Zij reed op de Schapenveenweg en toen een tractor naderde stapte zij af en hield het paard aan het halster vast. Nadat de tractor was gepasseerd werd het paard alsnog onrustig, rukte zich los en ging er op een draf vandoor. Met volle snelheid liep hij de kruising met de Ermerweg op en liep pardoes tegen de zijkant van een naderende auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Hoogezand. De klap was zo hevig dat het paard, een grote welsh-pony, ter plaatse overleed. De auto had grote schade. Nog niet bekend wie de eigenaar van het paard is.

Emmen, winkeldief op heterdaad aangehouden
Werd gistermiddag een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden toen hij een paar schoenen in een geprepareerde tas meenam uit een winkel aan de Hoofdstraat. Hij bekende de diefstal van de schoenen met een waarde van fl. 80,-. Hij kreeg een schikking aangeboden van fl. 130,-.

Zuidlaren, woninginbraak
Deed een 74-jarige man gisteravond aangifte van inbraak in zijn woning aan de Schipborgerweg. Via een wc-raampje werd toegang verkregen. Er worden sieraden vermist en een paar honderd gulden.

Zuidlaren, miskoop
Werden agenten gisteravond op de kermis aangesproken door een meisje die vertelde dat een paard was weggenomen die ze vervolgens elders weer ontdekt had. Aan de Ekkelkamp werd de Haflinger aangetroffen met een man die verklaarde dat hij zojuist dat paard had gekocht van een onbekende man. Hij had er fl. 1.500,- voor betaald. De eigenaren van het paard, beiden 48 jaar uit Eext en Rolde, verklaarden dat het paard tot hun handelsvoorraad behoorde en een uur daarvoor was weggenomen. Het paard ging terug naar de eigenaren en de 46-jarige Veendammer zit met een strop van fl. 1.500,-. Hij had het paard gekocht van een man met sluik blond haar tot over zijn oren, ongeveer 35 jaar en enigszins gezet postuur.

Eelde, bedrijfsinbraak
Werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdweg. Twee gokkasten werden opengebroken en een kluisje met daarin een onbekend geldbedrag werd weggenomen. De 35-jarige eigenaar moet nog inventariseren wat er precies weg is.

Roden, wisseltruc
Werd gistermiddag een 15-jarige jongen uit Roden aangehouden toen hij een winkel aan de Heerestraat verliet terwijl hij de nieuwe schoenen aan zijn voeten had. De oude schoenen had hij in een doos gestopt en in het rek teruggezet. Hij gaat het HALT-traject in.

Meppel, steekpartij
Werd gisteravond een 35-jarige man uit Meppel in de woning van zijn vriend aan de van Ewijcksingel in zijn achterwerk gestoken. De verdachte, een 39-jarige man uit Meppel, had relationele problemen en wilde verhaal halen. In het tumult dat in de woning ontstond werd het slachtoffer gestoken waarna de dader wegrende. Hij werd later op de avond in de woning van zijn vriendin aan de Kuyperstraat aangehouden. Het mes is in bosjes nabij de woning aan de van Ewijcksingel aangetroffen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie