Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CultuurNet website voor de culturele sector

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CULTUURNET

CultuurNet: Unieke website voor de culturele sector

PERSBERICHT

Apeldoorn, 18 oktober 2000

Unieke website voor cultuurliefhebbers en beroepsmatig geïnteresseerden

CultuurNet is een praktisch en informatief initiatief Nederland is een unieke en belangrijke website rijker. Wie www.cultuurnet.nl intikt, komt via de digitale snelweg zonder omwegen bij goedgerangschikte overzichtelijke informatie over kunst, cultuur, historie en wetenschap. Geen overbodige luxe. Het landelijk aanbod is enorm en de digitale snelweg een doolhof. Met de nieuwe site wordt zoeken en vinden voor cultuurliefhebbers en beroepsmatig geïnteresseerden een stuk eenvoudiger.

Breed en overzichtelijk
Klik, klik en je bent er. Wie over een internetaansluiting beschikt hoeft niets meer te missen. Een overzichtelijk scherm geeft in een oogopslag tal van onderwerpen weer. Actueel nieuws, links naar kunstenaars en schrijvers, adressen en sites van musea, bibliotheken, archieven, universiteiten, particuliere verzamelaars, galerieën, exposities, veilingen, antiquariaten en tal van andere onderwerpen die direct of indirect met cultuur te maken hebben, zijn met de muis bereikbaar. Commercieel en non-profit, overheid, semi-overheid en particulier.

Actueel nieuws
Landelijk, regionaal en plaatselijk bepalen de beleidsmakers voor een belangrijk deel de recente culturele ontwikkelingen en het behoud van cultureel erfgoed. De media berichten daarover. De redactie van Cultuurnet wil die informatie bundelen en digitaal overbrengen. De weergave van actueel nieuws is een van de hoofdonderwerpen van de nieuwe website. Aanverwante onderwerpen zijn goed gerangschikt en met twee muisklikken oproepbaar. Juist omdat CultuurNet veel actuele informatie moet bevatten, wordt de site voortdurend geactualiseerd.

Interactief
De website heeft een interactief gedeelte waardoor gebruikers gratis informatie kunnen toevoegen. In de on-line agenda kondig je culturele evenementen en manifestaties aan. Maar ook vraag en aanbod, ruil en inruil van grote en kleine objecten regel je via de website. Met een kleine 'CultuurNet advertentie' of een complete pagina inclusief beeldmateriaal.

Diefstal of verlies
Het CultuurNet wil een instrument zijn dat bijdraagt aan de opsporing van geroofde of verloren kunst. Zo'n instrument is nieuw in Nederland. Zelfs het digitale politienetwerk wordt zelden benut in het geval van kunstroof. Door gratis ruimte beschikbaar te stellen voor omschrijvingen en opsporingsresultaten te vermelden wil de redactie een bijdrage leveren aan het terugvinden van objecten, ontmoedigingsbeleid en het voorkomen van kunstroof.

Subsidie en sponsoring
Subsidies en sponsorgelden zijn onmisbaar in kunst, cultuur , historie en wetenschap. De website wil een medium zijn waar geldschieters en geldzoekers elkaar kunnen vinden. Bij geslaagde transacties mag de sponsor sowieso rekenen op een naamsvermelding op het CultuurNet.

Meer weten?
Via www.cultuurnet.nl kunt u kennismaken met CultuurNet. Maar u kunt natuurlijk ook via de redactie uw vragen, opmerkingen of suggesties kwijt.

Redactie CultuurNet
Internetadres: www.cultuurnet.nl
Emailadres: (redactie@cultuurnet.nl)
Postbus 813
7301 BB Apeldoorn
Fax: 055 - 5430614-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie