Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Platform Innovatie en Industriële Eigendomsrechten

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Platform Innovatie en Industriële Eigendomsrechten van start

Ondernemers de weg wijzen op het gebied van innovatie en industriële eigendomsrechten. Dat is de primaire taak die het Platform Innovatie en Industriële Eigendomsrechten zich stelt.
Uit de vragen die de leden van dit nieuwe Platform van ondernemers ontvangen blijkt dat voor veel van hen niet duidelijk is waar zij met welke vraag terecht kunnen. Een betere profilering kan daar verandering in brengen. De eerste stap is een gezamenlijk optreden van alle organisaties die te maken hebben met Innovatie en Industriele Eigendomsrechten.

Deelnemers aan het Platform

* EZ: de voorwaarden scheppende instantie op het gebied van Innovatie en Industriële Eigendom, waar geïnteresseerden voorlichting kunnen krijgen over manieren waarop zij met andere organisaties kunnen samenwerken (cluster- en samenwerkingsprojecten);

* Syntens, de adviseur bij innovatieproblematiek, met name voor het midden- en kleinbedrijf;

* Senter, de organisatie voor het verstrekken van subsidies (onderdeel van Economische Zaken),

* Bureau I.E., de initiatiefnemer van het platform, het bureau voor octrooiregistratie waar u informatie over geregistreerde octrooien krijgt;

* BMB en het BBTM, de organisator van deze eerste gezamenlijke actie; het bureau voor registratie van merken en tekeningen of modellen;

* OVO, orde van octrooigemachtigden, waar u voorlichting krijgt over 'octrooigemachtigden';

* BMM, Beneluxvereniging voor merken en modellenrecht, waar u voorlichting krijgt over 'merken- en odellengemachtigden';
* NOVU, de organisatie voor uitvinders;

* ID-NL, een organisatie voor de commercialisatie van industriële eigendomsrechten en het kruispunt van vraag en aanbod.

De eerste externe actie op 10 oktober
In 1998 heeft het Bureau voor de Industriële Eigendom de mogelijkheden onderzocht om tussen de verschillende organisaties een samenwerkingsverband op te zetten. Stapsgewijs drong het belang van het Platform Innovatie en Industriële Eigendomsrechten bij de verschillende deelnemers door. Het is voor de deelnemers van belang om op de hoogte te zijn van elkaars kwaliteiten en activiteiten en klanten juist door te verwijzen.
De deelnemende organisaties besloten in 2000 naar buiten te treden, en wel van 10 tot en met 13 oktober tijdens de beurs Machevo te Utrecht. Tijdens deze beurs werd een eerste gezamenlijke folder gepubliceerd.

Toekomst
Het Platform streeft ernaar om de informatievoorziening in de periode na deze eerste beursdeelname verder te stroomlijnen. De deelnemers willen de vele facetten van innovatie- en beschermingstrajecten onder de aandacht brengen op toekomstige beurzen, via de media en het organiseren van congressen en lezingen. In de toekomst willen wij een 'window' vormen, zodat ondernemers op één plaats terecht kunnen. Een ondernemer moet er op kunnen rekenen dat hij of zij naar die instanties zal worden doorverwezen waar men zijn problematiek kan aanpakken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie