Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Vemoflex-Groep door Eriks Group afgerond

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
P E R S B E R I C H T

Van Directie ERIKS group nv, Alkmaar
Telefoon 072 514 12 17
Datum 18 oktober 2000

Betreft OVERNAME VEMOFLEX-GROEP TE MOLLEM (NABIJ BRUSSEL), BELGIË

ERIKS group nv heeft de in het persbericht d.d. 29 juni 2000 aangekondigde overname van de Vemoflex-groep te Mollem, België geheel afgerond.

De activiteiten van de Vemoflex-groep bestaan uit de marketing en verkoop van vooral industriële slangen en toebehoren aan de industriële eindverbruikersmarkt. De groep behaalt met 100 medewerkers een omzet van ruim EUR 18 mln. Met als basis haar thuismarkt in België heeft de groep ook twee vestigingen in Frankrijk (nabij Nancy en Lyon) en één in Nederland (Hoogezand).

De overname past in het beleid van de ERIKS-groep dat, ter versterking van de marktpositie van de huidige activiteiten, overnames binnen de bestaande marktgebieden zullen plaatsvinden. Met deze overname

- wordt de positie van de ERIKS-groep in de productgroep slangen en toebehoren aanzienlijk versterkt;
- verruimt de ERIKS-groep haar product- en applicatiekennis in deze gespecialiseerde markt aanzienlijk;
- verkrijgt de ERIKS-groep goede mogelijkheden om haar marktpositie in met name Nederland, Duitsland en Frankrijk verder uit te breiden en te versterken.
De overnamesom is uit eigen middelen gefinancierd. De resultaten van de Vemoflex-groep worden vanaf 1 juli 2000 in de geconsolideerde cijfers opgenomen en dragen direct positief bij aan het resultaat.

ONTWIKKELING RESULTATEN 2000 ERIKS-GROEP
De resultaten over het jaar 2000 ontwikkelen zich conform de eerder uitgesproken verwachtingen, hetgeen zal resulteren in een resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting van EUR 11,0 mln. De winst per aandeel zal hierdoor boven EUR 3,= uitkomen.

PROFIEL
ERIKS group nv is de Nederlandse houdstermaatschappij van een groep technische handelsondernemingen. De ERIKS-groep bestaat thans uit ruim 30 groepsmaatschappijen met vestigingen in zeven landen. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast heeft zij vestigingen in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië en Thailand). De activiteiten van de ERIKS-groep bestaan uit de inkoop, opslag, veredeling en verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment werktuigbouwkundige componenten. Met een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening worden alle bedrijfstakken van de industrie bediend. Het huidige assortiment is ondergebracht in vijf kernactiviteiten:

§ Afdichtingstechniek (dynamische dichtingen, statische dichtingen)

§ Aandrijftechniek (hydrauliek, pneumatiek, elektronische en mechanische aandrijftechniek, lagertechniek)

§ Stromingstechniek (appendages en instrumentatie, leidingsystemen, slangen en toebehoren)

§ Industriële kunststoffen

§ Koudetechniek en klimaatbeheersing.

MISSIE
De missie van de ERIKS-groep is een toonaangevende, internationale handelsonderneming te zijn die met een breed en hoogwaardig assortiment werktuigbouwkundige componenten met daaraan gerelateerde technische en logistieke dienstverlening alle bedrijfstakken van de industrie bedient.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie