Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plannen voor Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Plannen voor Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam

Onderwijswethouder Els Kuijper en minister L. Hermans van onderwijs hebben een intentieverklaring ondertekend om het Nationaal Schoolmuseum aan de Nieuwe Markt in Rotterdam te ontwikkelen tot een volwaardig Nationaal Onderwijsmuseum. Om dit te bereiken garandeert de gemeente Rotterdam ook voor de komende jaren een jaarlijks bedrag van fl. 1,8 mln. aan de exploitatie van het Schoolmuseum in Rotterdam. Hoeveel het ministerie financieel gaat bijdragen is nog niet bekend. Wel heeft de minister een 'positieve grondhouding' uitgesproken ten aanzien van plannen voor het museum die het ministerie van OC&W op levensvatbaarheid zal toetsen. Gemeente en ministerie hebben de heer A. Stekelenburg bij zijn afscheid als directeur generaal primair en voortgezet onderwijs bij OC&W verzocht als adviseur en projectleider op te treden.

Het te vormen Nationaal Onderwijsmuseum moet een belangrijke plaats gaan innemen in de nationale onderwijsinfrastructuur. Het moet een volwaardig museum en kenniscentrum worden van en voor de onderwijssector, met een bibliotheek en een documentatie- en informatiecentrum. Het museum gaat zich richten op mensen werkzaam in het onderwijs zelf, onderzoekers, beleidsmakers en geïnteresseerde burgers. Gezien de snelle veranderingen die het onderwijs doormaakt achten gemeente en ministerie het van belang dat er een plek is waar reflectie op het verleden mogelijk is, waar inzicht in het heden kan worden verkregen en ontwikkelingen voor de toekomst kunnen worden verkend. Voor 1 februari 2001 zal het bestuur van huidige schoolmuseum een beleidsplan voor de toekomst gereed hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie