Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over de WAO

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

18 oktober 2000

Schriftelijke vragen van het lid Smits(PvdA)aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

1.

Is het juist dat nog steeds 40 % van de aanvragers van een arbeidsongeschiktheidsuitkering enkele maanden te laat wordt beoordeeld?*

2.

Zijn de wachtlijsten voor peridieke herkeuringen langer geworden enm zo ja, hoeveel langer?

3.

Wordt door uitvoeringsorganisaties verschil gemaakt in periodieke herkeuringen voor arbeidsongeschikten waarbij uitzicht op herstel is en voor diegenen voor wie dat niet of gezien hun leeftijd en aandoeningen, veel minder geldt?

4.

Is het juist dat het GAK er in tegenstelling tot andere uitvoeringsorganisaties wel in slaagt de wachttijden en wachtlijsten voor een eerste WAO-beoordeling terug te brengen en zo ja hoe verklaart u dat?

5.

Bent u het eens met de verwachting dat een aanpak waarin preventie en reintegratie tijdens het eerste ziektejaar van werknemers de instroom in de WAO sterk kan teugdringen en zo ja, waar blijft dan het zo lang beloofde wetsvoorstel poortwachtersmodel waarin die aanpak centraal staat?


* De Volkskrant 18 oktober 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie