Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarnemend burgemeester Wieringermeer

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT, woensdag 18 oktober 2000

Waarnemend burgemeester Wieringermeer
Prof. dr. J.A. van Kemenade, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, heeft na goed overleg met de loco-burgemeester en de fractievoorzitters in de betrokken gemeente besloten de heer J. Gutker te benoemen tot waarnemend burgemeester van Wieringermeer. De heer Gutker is oud-burgemeester van Zijpe. Hij is eerder actief geweest als waarnemend burgemeester in Warmenhuizen en op Texel. De heer Gutker is geboren op 17 juni 1935 te Uitgeest. Hij is lid van de PvdA.
De benoeming zal ingaan op 1 november 2000.
De vorige burgemeester, ing. W.P. Omta , is per 1 oktober 2000 benoemd tot burgemeester van Ermelo.

Bij dergelijke zich plotseling voordoende vacatures is het gebruikelijk dat de commissaris van de Koningin een waarnemend burgemeester benoemt. De vacature zal overigens op de reguliere manier worden opengesteld. Naar verwachting zal de benoemingsprocedure omstreeks zeven maanden in beslag nemen, waardoor de nieuwe burgemeester omstreeks 1 mei 2001 zal aantreden.


* Inlichtingen: Don Bijl, tel. (023) 514 43 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie