Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honda gaat brandstofcel gedreven auto in California testen

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Honda FCX-V3 met brandstofcelaandrijving 18-10-00 13:45:00. Honda Motor Company gaat met een brandstofcel aangedreven auto, de FCX-V3, deelnemen aan het California Fuel Cell Partnership programma (CaFCP) dat start in november 2000. Deelname aan dit programma biedt Honda de gelegenheid om in Californië op de openbare weg te testen.

Het California Fuel Cell Partnership is een samenwerkingsproject van de California Air Resources Board (CARB), oliemaatschappijen, autofabrikanten en leveranciers van brandstofcellen. De participanten willen onderzoeken wat de toekomstverwachtingen zijn op het gebied van brandstofcellen, welke infrastructuur ervoor nodig is, hoe de productie in grote aantallen gerealiseerd kan worden en andere dingen die komen kijken bij een eventuele introductie en marketing van autos met brandstofcelaandrijving. Honda onderschrijft de toekomstgerichte doelstellingen en benadering van het CaFCP en doet daarom mee aan de praktijktesten die onderdeel uitmaken van een haalbaarheidsonderzoek voor brandstofcel aangedreven autos.

De door een brandstofcel aangedreven Honda FCX-V3 beschikt over een geïntegreerd controlesysteem, een compacte aandrijfmotor en een interieurruimte die groot genoeg is voor vier inzittenden. In vergelijking met eerdere versies start deze auto beter en is hij aanzienlijk stiller. De aandrijflijn omvat een Ballard Power Systems brandstofcelpakket voor de waterstof, gecombineerd met een nieuw ontwikkelde ultra-condensator. De brandstofcellen wekken constant elektrische energie op en worden meteen ontladen door de krachtige ultra-condensator. Dit resulteert in de praktijk in sterk verbeterde wegrij- en acceleratie-eigenschappen. Systemen die energie terugwinnen, vermindering van ontladingsverliezen en andere maatregelen reduceren het verbruik en leveren een zeer efficiënte energiehuishouding op.

De FCX-V3 is de nieuwste uit een lange reeks die Honda heeft ontwikkeld tijdens onderzoek naar minder milieubelastende autos. Deze vallen op door lage emissies, hoge efficiency en/of het gebruik van alternatieve brandstoffen. De FCX-V3 bevat veel technologie die Honda in de loop der jaren voor gebruik in dergelijke voertuigen heeft doorontwikkeld. Zo is de techniek van de aandrijfmotor die werd ontwikkeld voor de elektrisch aangedreven Honda EV Plus, zijn de energiemanagementsystemen afkomstig uit de hybride-auto Honda Insight en gebruikt men de kennis die eerder met de door aardgas aangedreven Honda Civic GX is opgedaan voor wat betreft het opslaan van brandstof onder hoge druk. Het brandstofcelpakket is uiteraard een zeer belangrijk aspect van brandstofcelaandrijving en Honda is op dit moment actief bezig met onderzoek dat moet leiden tot de ontwikkeling van een eigen celpakket.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie