Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Administratieve chaos vakantiefonds land- en tuinbouw

Datum nieuwsfeit: 18-10-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Administratieve chaos GUO UVI land- en tuinbouw

FNV Bondgenoten stuurt vandaag een brandbrief naar het GUO UVI over de chaos bij de uitvoering van de vakantiefondsadministratie voor de land- en tuinbouwsector. Bestuurder Tinie van Koningsveld van FNV Bondgenoten: 'We worden echt platgebeld met klachten. De meeste gaan over de fouten die worden gemaakt in het verwerken van de vakantierechtenopbouw en de klantonvriendelijkheid van het GUO UVI'. Het GUO UVI (uitvoeringsinstantie voor o.a. de land- en tuinbouwsector) verzorgt de vakantiefondsadministratie voor 20.000 werknemers. Zij hebben vaak .losse' of parttime contracten en bouwen vakantierechten op die 24,5% van het brutoloon bedragen.

Sinds januari 1998 voert het GUO UVI in opdracht van Relan de administratie rond de vakantierechten uit. Die administratie functioneert nog steeds niet zoals het hoort. De vakantiegelden worden soms niet of veel te laat betaald. Relan geeft de schuld van alle problemen aan werkgevers of andere externe oorzaken. In de brandbrief aan de divisie Ondernemingen van het GUO UVI eist FNV Bondgenoten op korte termijn een gesprek om concrete afspraken te maken over een vlotte, correcte en klantvriendelijke administratie. FVN Bondgenoten heeft de afgelopen jaren veelvuldig bij Relan geklaagd over de chaotische administratie. Relan beloofde om begin januari 2000 alles op orde te hebben. Van Koningsveld: 'Het is hoog tijd dat het GUO UVI gewoon het werk gaat doen waarvoor ze is ingehuurd'.

Meer informatie:
Tinie van Koningsveld, bestuurder FNV Bondgenoten: 06-51258040 Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten: 030-2738398 /
06-51112249

18 okt 00 15:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie